(Last Updated On: 19. april 2016)

Siden efteråret 2014 har makkerparret Birgit Løkke og Lene Vestergård komponeret, skrevet og udviklet på deres store musikalske værk KLINT, som til sommer skal opføres som musikalsk drama i Pyramiden i Boesdal Kalkbrud. Nu er de så langt i projektet, at de tager det næste store skridt: Billetsalget åbnes.

20msb pKorprøve 12 marts Lene Birgit web1BOESDAL: Det musikalske værk KLINT opføres fire augustaftener i Pyramiden i Boesdal, og billetsalget er nu åbnet.

– Og der skal gerne sælges billetter. Der er plads til 440 tilskuere, hver aften, i det store rum. Publikum kommer til at sidde i cirkler med ryggen mod midten, hvor et højt stillads bliver sat op, oplyser Birgit Løkke og Lene Vestergård.

Perkussionist Birgit Løkkes komposition over det historisk-geologiske perspektiv bruger klintens lag, nærmest som et partitur. Aftegningerne er omsat til rytmer, og naturvidenskabelige undersøgelser af Stevns Klint danner fundamentet i værket og er omsat i noder, rytmer, korklange og elektronisk behandlede naturlyde.

Lene Vestergård har skrevet teksten til KLINT. I lyrisk form beskrives millioner af års aflejringer af livsformer. Teksten tager afsæt i Pyramidens form: Den ligner en rur, et krebsdyr der under vandet sætter sig fast overalt og hvis kalkpanser beskytter dens bløde indre.

 

Skriv en kommentar