(Last Updated On: 19. januar 2021)

To direktører har opsagt deres stillinger, og midt i den vordende ansættelsesproces af en ny kommunaldirektør, vil jeg gerne rejse spørgsmålet, om kommunen kan nøjes med to?

Spørgsmålet blev også rejst for en lille håndfuld år siden, da Stevns Kommune på daværende tidspunkt stod over for ansættelsen af en direktør til et vakant sæde i direktionen. Dengang var der ikke større tilslutning til spørgsmålet om at reducere antallet af direktører. Tværtimod syntes det som om, at det menige medlem af kommunalbestyrelsen, Steen Nielsen (S), stod temmelig alene med sit synspunkt, der blev kategorisk afvist, og så var den diskussion lukket. Jeg havde sympati for Steens forslag, om end jeg ikke erindrer at have bakket ham op, men det skal dog ikke forhindre mig i at rejse spørgsmålet nok engang.

Man kan jo prøve det af med to direktører i et års tid og lade den nye kommunaldirektør drage sine erfaringer. Måske kan det godt fungere, og det afhænger vel også af, hvem man ansætter som førstevesir. Ligeledes vil den historiekyndige bemærke, at et triumvirat sjældent har været succesfuldt, så måske er det tid til at prøve med en duo. Såfremt det viser sig helt galimatias, så har man i det mindste prøvet det af.

Januars lønseddel er kun fjorten dage væk, og så ser den menige stevnsbo, hvad skattestigningen i 2021 kommer til at koste på bundlinjen. Og når nu skatten er hævet markant, så vil det være et klædeligt signal at sende til borgerne i kommunen, at organisationen også forsøger at slanke sig øverst i hierarkiet. Nu har man muligheden.

Rasmus Englund
Stivangen 2
Store Heddinge

Skriv en kommentar