(Last Updated On: 28. juli 2015)

Kano4

(Foto: Privatfoto)

STORE HEDDINGE: 30 tilmeldte børn og unge var sammen med 15 frivillige hjælpere klar kl. 9 torsdag morgen i sidste uge til et par dage med vandkamp, badning, bål, snobrød og teltovernatning ved Store Heddinge Skole.

”Vi startede ud med at fordele børn og voksne i kanoerne. Den første dag bruger vi voksne på at danne os et indtryk af, hvem der kan ro, hvem der vil ro og hvem der skal tages ekstra hensyn og holdes øje med”, fortæller en af de frivillige hjælpere, Bitten Graversen

Bagefter var der fri leg og badning i vandet. Aftensmaden blev tilberedt over bål og til dessert var der snobrød.

Fredag morgen skulle alle pakke sammen inden morgenmaden, og afgang fra lejrpladsen var kl. 9. Efter 10 kilometers roning ad Susåen stod frivillige parat med rugbrød, pålæg og juice – og alle var blevet temmelig sultne.

”Mens vi spiste frokost, blev det aftalt, hvilke kanoer der skulle være ”vådkanoer” og hvilke der skulle være ”tørkanoer”. Sidder man i en vådkano, skal man regne med at blive tippet over bord og sjasket til med vand. Mens tørkanoerne sejler med dem, der ikke vil være våde, og med de ting, som ikke kan tåle vand”, forklarer Bitten Graversen.

Turen endte i Næstved ved 14.30-tiden, hvor en bus holdt og ventede på at køre hele flokken hjem til Stevns igen.

Skriv en kommentar