(Last Updated On: 8. marts 2019)

Dagbladet skriver i forbindelse med H.M.Dronningens besøg i Køge til maj:

”Der er sket meget, siden kongeskibet sidst lagde til kaj i Køge. Køge Kommunes fællesskab er vokset med kommunalreformen i 2007, og i 2016 sagde vi goddag til borger nummer 60.000. Vi er i fuld gang med at skifte fra at være en større provinsby, til at blive et regionalt kraftcenter, hvor kultur, natur, erhverv og byliv går hånd i hånd med udviklingen af vores kommune, siger Maria Stærke”.

Ja, det er korrekt, hånd i hånd for at køre i bil bliver næsten umuligt i fremtiden. Lad os forudse nogle tal. I 2024 er Køge vokset med 14.000 nye beboere, den nye Køge Syd beboelse med 3.000 og Strøby Egede og Strøby med 3.000 i alt 80.000 beboere, der skal bruge Køges vejnet. Et regionalt kraftcenter bygger ikke kun supersygehus, lejligheder i massevis, indkøbstorv og do gader, tunnel, transportcenter og havn til Bornholm. Det bygger også aflastningsveje til de almindelige beboere.

Ikke 16 kilometer syd for Køge som Stevns Sydvejen: Måske for at Køge kan slippe for at være med til at finansiere den nye tilslutningsvej? Nej, et forudseende kraftcenter bygger tilslutningsvejen ved Billesborgvej, tre km. fra Køge, og så vil Stevns naturligvis også deltage i finansieringen af omkostningerne, for den vil også gavne Stevns-beboerne, så de ikke skal igennem et kaotisk Køge. Den nordlige tilslutningsvej vil ikke genere Køge golfbane og gå nord om Herfølge, uden gener for dens beboere.

Jeg savner ord fra de politikere i Køge byråd og Stevns kommunalbestyrelse, der er uenige med mig, eller har jeg ramt et ømt punkt, hvor flere Køge og Stevns politikere faktisk godt kan se, at udviklingen er løbet fra Stevns Sydvejen til Sydmotorvejen.

Stevns Nord tilslutningsvejen vil betyde forskellen imellem kaotiske og gode trafikforhold i og omkring Køge. Og så kan man jo bygge Stevns Sydvejen til Sydmotorvejen engang ad åre, når Nordvejen ved Billesborg skal aflastes, fordi Stevns til den tid er blevet et minikraftcenter med nye store virksomheder og flere nye tilflyttere.

Venlig hilsen

Flemming Sten Petersen
Dyndledsvej 23
Endeslev

Skriv en kommentar