(Last Updated On: 12. august 2021)

Politik: Den mangeårige aktivist og debattør på venstrefløjen, og tidligere folketingsmedlem for Enhedslisten, Pelle Dragsted, gæster Stevns tirsdag den 17. august kl. 19.
I anledning af hans nyligt udkomne bog ”Nordisk socialisme” holder han foredrag på Tinghuset i Store Heddinge.

Enhedslistens Pelle Dragsted debuterede i maj med bogen »Nordisk socialisme«, som han kommer til Stevns for at fortælle om den 17. august kl. 19. (Pressefoto)

Anmelderrost bog

Pelle Dragsted sad i Folketinget for liste Ø i perioden 2015-19, hvor han bl.a. var finansordfører, erhvervsordfører, grøn omstillingsordfører m.m.

Han er bachelor i historie og spansk samt uddannet inden for retorik og kommunikation, og er et kendt ansigt fra stort set alle medier, hvor han er en ivrig debattør.

I maj måned udgav han sin første bog, som fik positive anmeldelser i bl.a. Politiken, som gav den 5 ud af 6 hjerter og kaldte den ”En modig, vigtig og inspirerende debatbog”, Weekendavisen fandt, at det var ”En særdeles læseværdig, inspirerende og nytænkende bog”, og Information skrev, at den var ”stimulerende for den politiske fantasi og herligt engagerende.

I bogen argumenterer Pelle Dragsted for, at fremtiden for demokratisk økonomi allerede eksisterer i de nordiske lande, der alle har erfaringer med demokratisk styre og velfærdssamfund, men også at verden er i forandring og faktorer som klimaforandringer, finanskriser og stigende økonomisk og social ulighed bidrager alle til, at der er opstået tvivl om den klassiske kapitalistiske økonomi.

Historiske vingesus

Foredraget med Pelle Dragsted er arrangeret af Enhedslisten på Stevns, og finder sted i Tinghuset på Nytorv.

Stedet vil sikkert passe Pelle Dragsted ganske godt, idet Tinghuset fra 1838 blev inspiration for mange rådhuse i provinsen, der blev opført over hele kongeriget i løbet af 1800-tallet efter enevældens fald i 1848.

I 1887 blev minister og godsejer Jacob Scanvenius idømt arrest i Tinghuset i forbindelse med den såkaldte ”sædelighedsfejde”, og i maj 1945 gik hundrede af stevnsboere i fakkeltog til Tinghuset for at hylde modstandsbevægelsen.

Arrangementet er gratis, og der vil være mulighed for at købe signerede bøger.
sky

Skriv en kommentar