(Last Updated On: 26. juli 2022)
Viggoline (tv) og Naarah er drevne udi kung-fu kampsporten wuzuquan, og de deltog som hjælpere i klubhuset ved Hårlev Mark.
(Fotos: Klaus Slavensky)
Aktiv Sommer: Temperaturen sagde 29,5 grader, da godt 20 glade børn indtog deres kung-fu stillinger.
Det var i Hårlev den 19. juli til et af Stevns Kommunes ”Aktiv Sommer” programmer, der var tilbudt af Stevns Wuzuquan Academy.

Øger kropsbevidsthed

Børnenes instruktør var Kenneth Flink, og selv om det var svært at se, så var den flinke mand indehaver af det respektfulde sorte bælte og tidligere ’kæmper’, for han var venligheden selv, og som han selv sagde: ”Nu er jeg mentor”.
Kenneth Flink er til daglig tømrer hos Kernebyg i Store Heddinge, men i over 20 år har han i fritiden dyrket sin passion med den særlige Wuzuquan-disciplin.
– Jeg flyttede til Stevns for 10 år siden og bor nu i Hellested, og så underviser jeg i dette kung fu-system to-tre gange om ugen, fortæller Kenneth Flink, der startede sin forening på Stevns i 2021 under coronaen, men det er selvfølgelig en udfordring som en selvforsvarskæmper tager med godt humør.
– Sporten er helt rigtigt for børn, som får masser af venskaber. Og så lærer de at bruge kroppen på den bedst mulige måde. Det er ikke kamp eller kickboksning det hele, det kan også bruges til f.eks. at sidde rigtigt på en stol, for man lærer ganske meget om motorik. Der er også et helbredsaspekt i det. Udøverne af wuzuquan bliver gode til at koble af, trække vejret, afstresse, og så benytter vi altid meditation i et forløb, forklarer han.

Fra hvidt til sort bælte

De tilmeldte børn blev på Kung-fu dagen delt op i to hold, hvor de 5-8-årige var sammen, og dem fra 9 år og opefter dannede et andet hold.
De mindste skulle primært have det sjovt med legebevægelser og grundmotion. Og de større lærte meget mere kung-fu.
To på det store hold var Naarah på 9 og Viggoline på 10, og de havde begge erhvervet sig det hvide bælte, som er starten på et forløb på 9 grader, der slutter med sort.
– Vi har gået til det i 3 år og er blevet veninder, siger Viggoline.
– Ja, vi mødte hinanden til wuzuquan, hvor vi legede, samstemmer Naarah.

Ny forening på Stevns

Kung-fu stilen Wuzuquan er en kinesisk kampkunst som blev skabt i det 13. århundrede i Henan provinsen i Kina.
Wuzuquan er blandt andet kendetegnet ved de bløde defensive teknikker, der kan følges op med mere kraftfulde offensive teknikker.
– Hvis man ønsker at udvikle sin wuzuquan til f.eks. konkurrencer med kickboksning, så er det muligt, oplyser Kenneth Flink, der var sammen med intet mindre end 6 voksne, som deltog som trænere for de cirka 20 børn.
Så der blev passet godt på de unge deltagere, og Flink var glædestrålende over fremmødet, som måske tegner godt for en af de nyeste sportsforeninger på Stevns.
– Jo, det her er virkelig en succes, lød det.
Kenneth Flink (med ansigtet mod kameraet) introducerer træningskurset til wuzuquan.
sky

Skriv en kommentar