(Last Updated On: 3. august 2021)

Lions Club havde sammen med Dansk Veteranbilklub omdannet Nytorv i Store Heddinge til et festlig skue med smukke gamle biler.
(Fotos: Klaus Slavensky og Kristian Buchmann)

Sport: Det 27. Stævne og orienteringsløb ”Stevnsløbet” for veteranbiler samlede mange tilskuere og bilentusiaster lørdag den 31. juli på Nytorv i Store Heddinge.
Der deltog over 50 blanke, skinnende og nypudsede biler i løbet, samtidig med at Store Heddinge Handelsstandsforening havde pyntet op med boder i Algade.

Biler fra mange lande

En af de mange skønne af fortidens køretøjer var Niels-Jørgen Skindersøs Falcon Knight fra 1928. Willys-Overland Company i den berømte bilby Detroit, nåede kun at producere 12 modeller fra 1927-28, så den fire-dørs sedan S12 er en sjældenhed.
– Jeg købte den for 16 år siden fra Indiana i USA, ubeset, fortæller Niels-Jørgen Skindersø, der tidligere har vundet førstepræmie i ”Stevnsløbet”.
– Det særlige ved denne bil er motoren. Der er ingen ventiler, ingen fjedre, men glidere, så jeg har selv måtte lave stempelringe, siger Skindersø, der er uddannet maskiningeniør og har to andre veteranbiler.
Et andet sted på Nytorv havde Peter Bering parkeret sin sportsbil HRG 1500 Roadster fra 1948, der blev bygget i Storbritannien for at skulle konkurrere med de mere kendte Morgan-sportsvogne.
– Jeg købte den i Yorkshire, fordi det er sjovt at køre race, og vi har jo nogle fantastiske veje i Danmark, forklarer Peter Bering, som også er næstformand i Bugatti Club Denmark.
– Den havde stået i garage i Wales i 58 år, men da den hedder ’King of the Road’, så skal den da ud og køre, siger han.

Niels-Jørgen Skindersø fra Skørpinge på Stevns med sin Falcon Knight.
Peter Bering havde linet sin HRG-sportsvogn på på Nytorv.
den har kørt 100.000 km og fik en tur Stevns rundt. 

Stevns rundt

Præcis på slaget kl. 10 satte kørselsleder Martin Nielsen fra Veteranbilklubben løbet i gang, som gik fra Store Heddinge via Vallø, Gjorslev og tilbage til Stevns’ købstad, hvor der blev holdt fælles frokost og uddelt præmier.

sky

Skriv en kommentar