(Last Updated On: 9. februar 2018)

De 65 musikere i Chp Phil suppleres af elever fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, når de besøger Hårlevhallen den 22. februar til en brag af en koncert.

Hårlev: Det er noget af nogle klassiske sværvægtere, som besøger Stevns torsdag den 22. februar.

Hårlevhallen gør nemlig plads til fælleskoncert med Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Copenhagen Phil, og med ingen ringere end den japanskfødte Toshiyuki Kamioka på dirigentpodiet.

Dygtigt arrangørarbejde

Det er endnu en gang lykkedes Stevns Teaterforening at få en stor koncert til Hårlevhallen.

– Vi er altid repræsenteret på Cph Phils årlige kontaktmøde med arrangører fra hele Sjælland, siger Leif Sinius, og fortsætter:
Det betyder, at vi er med ved bordet, når de fornemme koncerter bliver udbudt. Men hvis Cph Phil beskæres i den størrelsesorden, der lægges op til, er der ingen til at dække Sjælland og Lolland-Falster med symfoniorkester.koncerter, slutter han med henvisning til nedskæringstrusler mod det sjællandske musikkorps.

Tre koncerter på én billet

Men torsdag den 22. februar kl. 19:30 genlyder Hårlevhallen af Mozarts symfoni nr. 29, som han skrev som 18-årig under et ophold i Salzburg.

Og så er der “Mægtige Bruckner”, som var nået at blive 57 år da han komponerede sin symfoni nr. 6, der også er på programmet.
Måske skulle han kaldes for uheldige Brucker, da han døde før han fik hørt en komplet opførsel af værket.
Det kan de lykkelige, som indløser billet til koncerten, der også byder på et lille musikalsk projekt, en minikoncert på fire minutter og 33 sekunder, hvor orkestermusikerne præsenteres.

Prisbelønnet dirigent

Den prisbelønnede chefdirigent, Toshiyuki Kamioka, har haft det meste af sin karriere i Tyskland før han blev ansat i Cph Phil, så han kan sine tyske komponister til det yderste af dirigentstokken.

Billetter til denne “nytårskoncert” på Stevns kan købes via www.stevns-teater.dk

sky

 

Skriv en kommentar