(Last Updated On: 11. februar 2020)

Hårlev: Klima- og Energigruppen Stevns skyder Klimaåret 2020 i gang med byttemarked lørdag den 29. februar. Her kan borgerne være med til at spare på deres klimaaftryk og CO2-forbrug ved at bytte tøj og spare noget tøjindkøb – og derudover have en hyggelig lørdag formiddag.

– Vi har reserveret hele Frivillighedscentret i Hårlev den 29. februar mellem kl. 10 og 14 til afholdelse af tøj-, sko– og legetøjsbyttemarked, fortæller Birgit Smedegård Olesen fra Klima- og Energigruppen, der videre forklarer om konceptet:

– Du finder noget af værdi, som du ikke bruger mere. Du tager det med på byttemarkedet, og fordeler det i de rette kategorier. Du finder noget, du selv vil have, og tager det med hjem. Giv, hvad du har, og tag hvad du kan bruge. Så enkelt er det!

Byttemarkedet er planlagt med tøj og sko for børn og voksne samt legetøj og bøger. De ting, man medbringer, skal være i god stand. Tingene afleverer man på stedet, og til gengæld tager man noget, som man kan bruge, og som man har lyst til.

Det er gratis ud fra pointen, at man afleverer noget og tager noget andet, uden at det koster noget.

Derfor er det en god idé at bytte:

  • Når du genbruger i stedet for at købe nyt, sparer du miljøet for tonsvis af affald
  • Du sparer på jordens begrænsede ressourcer
  • Du skåner atmosfæren for CO2-udledning

Hele Frivillighedscentret er på dagen til rådighed, så mens der i kantinen kan være tøj på stativer og i bunker, kan der indrettes et rum for legetøj, hvor børnene kan undersøge, om der er noget, de har lyst til, og i det store åbne caféområde kan der serveres kaffe og kage.

– Et byttemarked er en social og miljøvenlig begivenhed, hvor du kan shoppe amok, uden at det belaster hverken klimaet eller din økonomi. Gå pulterkammeret igennem og find ting frem, som du ikke længere har brug for. Der er sandsynligvis ret meget. Når du afleverer det på byttemarkedet, kan du se andre få glæde af dine ting med det samme, ligesom du selv får mulighed for at gå hjem med spændende brugbare ting, forklarer Birgit Smedegård Olesen.

Der kommer i løbet af 2020 flere konferencer og møder, hvor borgerne kan blive klogere på klimaproblemerne og drøfte, hvad vi kan gøre ved det.

Skriv en kommentar