(Last Updated On: 28. januar 2020)

Transportminister Benny Engelbrecht, fredag den 20. december 2019. (Foto: Claus Bech)

Regeringen og transportminister Benny Engelbrecht (S) prioriterer klimahandlingsplan førend arbejdet med en investeringsplan for infrastrukturen kan igangsættes.

Christiansborg: Medio december sidste år rettede Stevnsbladet henvendelse til transportminister Benny Engelbrecht (S), blandt andet med en opfølgning på henvendelsen fra Vråby Bylaug samt spørgsmålet om, ’hvorvidt en ny statsvej indgår i udkast til et nyt trafikforlig, og hvornår dette forventes færdigt?’

Tirsdag i sidste uge – samme dag som regeringen meldte ud, at der ikke vil blive fremlagt en infrastrukturplan, før der foreligger en klimahandlingsplan – indløb der også svar fra transportministeren til Stevnsbladet.

Benny Engelbrecht havde følgende kommentar til spørgsmålet:

‘I modsætning til den tidligere regering ønsker jeg at indgå en bred og langsigtet aftale, der kan skabe ro om de kommende års investeringer i infrastrukturen. Det kræver grundige forberedelser, som jeg er i gang med. I den forbindelse er det vigtigt for mig at slå fast, at det må være sådan, at vi først kan lave en sådan grøn investeringsplan, efter klimahandlingsplanerne er forhandlet på plads bredt i Folketinget. Den konkrete prioritering af projekter vil i sidste ende komme an på, hvad der er opbakning til i Folketinget. Jeg ser derfor også frem til at drøfte de langsigtede infrastrukturinvesteringer med Folketingets transportordførere’.
rmh

 

Skriv en kommentar