(Last Updated On: 5. marts 2020)

Folkekirkens Nødhjælp samler ind på søndag den 8. marts. Du kan stadig nå at melde dig som indsamler

Nogle steder er der tørke og mangel på vand, andre steder ødelægger oversvømmelserne årets høst. (Pressefoto: Folkekirkens Nødhjælp)

Landsindsamling: En skoldhed sommer, det vådeste efterår nogensinde, rekordregn i februar og en rekordvarm vinter. Klimaforandringerne er ikke længere noget, vi venter på. De har allerede ramt os, og det vil fortsætte mange år endnu.

I Danmark er vi allerede i fuld gang med at klimasikre landet. Det har de ikke råd til i verdens fattigste lande, selv om det er her, klimaforandringerne rammer hårdest. Her mærker befolkningerne hver eneste dag, hvordan klimaet ændrer sig og forandrer deres liv for evigt.

Derfor har Folkekirkens Nødhjælp igen valgt, at deres årlige landsindsamling går til klimahjælp til verdens fattigste.

Sammen med mere end 15.000 danskere stemmer Folkekirkens Nødhjælp dørklokker søndag den 8. marts, så verdens fattigste lande også kan blive klimasikret.

Nye træer og opsamlingssøer

Klimahjælp behøver hverken at være dyrt eller kompliceret. For eksempel kan det være at plante træer, som modvirker jordskred, optager CO2 og giver livsvigtig skygge, mad og medicin.

Det kan også være at introducere sydamerikansk quinoa i Afrika. En afgrøde, der kan modstå utilregneligt vejr, og som kan tilberedes til sunde måltider.

Klimahjælp kan også være opbygning af nye diger og udgravninger af opsamlingssøer, så ekstreme vejrforhold som orkaner og oversvømmelser ikke koster menneskeliv.

Vi går sammen om klimaet

Hvis du vil være med til at knække klimaudfordringerne, så meld dig som indsamler på blivindsamler.dk eller kontakt din indsamlingsleder i Stevns Kommune, Jørgen Sandgaard på 20280978 eller j.s.sandgaard@gmail.com eller Inger Lise Ansgar Odgaard på 61501802 eller inlodgaard@hotmail.com.

– Vi har et fælles ansvar for at give en sund klode videre til de næste generationer. Jeg håber at se rigtig mange indsamlere, der er klar til at give to timer af deres søndag til verdens vigtigste sag, siger Jørgen Sandgaard.

Store Heddinge sogns indsamlingssted er konfirmandstuen i Præstegården på Kirketorvet 7 kl., hvor alle indsamlere mødes søndag den 8. marts fra kl. 10.00.

Skriv en kommentar