(Last Updated On: 3. maj 2022)

Klippinge: Cykelryttere i solgule Rynkeby-trøjer er et hyppigt syn på landevejene i øjeblikket, for sommerens efterhånden traditionsrige velgørenhedsløb til Paris nærmer sig, hvor der køres til fordel for Børnecancerfonden.

Én af de ’gule ryttere’ er Sara Drejer Nielsen, som er født og opvokset på Stevns. I dag bor hun på Nørrebro og er intensivsygeplejerske på Rigshospitalet – og så træner hun to gange om ugen sammen med resten af Team Rynkeby Rigshospitalet.

Her ankommer de to Team Rynkeby Rigshospitalet ryttere til Klippingeslagteren. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Holdet består af 37 cykelryttere, der alle arbejder på Rigshospitalet. Desuden er et servicehold på 8 tilknyttet. De gør sig alle klar til den 9. juli, hvor kursen bliver sat mod Paris i Frankrig. I alt har de en uge til at køre den godt 1.300 kilometer lange rute med en gennemsnitsfart omkring de 25 til 27 kilometer i timen.

Torsdag formiddag i sidste uge havde Sara, i selskab med kollega og holdkammerat Rikke Eriksen, indlagt en ekstra ’lille’ træningstur, som gik tur retur fra Nørrebro til Klippingeslagteren på Tværvej 5 i Klippinge.

– I mange af mine ungdomsår, dengang jeg var bosat på Stevns, arbejdede jeg for Søren i Klippingeslagteren. Søren og hans kone, Bettina har været så elskværdige at donere til vores hold, og det er vi meget taknemmelige for, fortæller Sara, for som hun forklarer, så kommer alle holdets arrangementer i stand via støtte fra velvillige sponsorer.

– Vi holder f.eks. loppemarked og banko med donerede præmier, og vi køber selv alt vores udstyr, uddyber Rikke.

Kl. 11.30 trillede de to ryttere ind foran slagterbutikken i Klippinge for at sige tak for den støtte, som forretningen har givet til deres hold. Her stod slagter og butiksindehaver Søren Hansen klar til at tage imod de to ryttere, som havde tilbagelagt strækningen med en gennemsnitsfart på lige knap 25 kilometer i timen.

Slagter Søren Hansen flankeret af Sara Drejer Nielsen (tv) og Rikke Eriksen. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Klippingeslagteren har dels købt flere velgørenhedsøl – påskebryg pakket i gaveæsker og brygget af Fur Bryggeri. Desuden har de sponseret pølser til holdets afgangsfest, som Team Rynkeby Rigshospitalet holder i slutningen af juni inden de kører afsted til Paris. Forinden fortsætter de ugentligt træningsture og længere træningspas i mere kuperet terræn venter forude. Bl.a. skal holdet snart en tur til Bornholm.

Det er første gang, at såvel Sara som Rikke deltager i velgørenhedsløbet, mens flere andre på holdet har været med i tidligere løb. Årsagerne til at deltage er flere:

– På Rigshospitalet passer vi jo børn med cancer, og ved at deltage i løbet er vi med til at hjælpe børnene og deres forældre på en anden måde. Man er også en del af noget større, et fællesskab – og så er det en personlig sejr at gennemføre, forklarer Sara.

Team Rynkeby Rigshospitalet er ét af i alt 21 danske hold, som kører afsted i år. I alt er der 65 hold fra ni forskellige lande, som deltager i løbet til fordel for Børnecancerfonden. God tur til alle.
rmh

Skriv en kommentar