(Last Updated On: 7. oktober 2019)

Og byg med LEGO på Østsjællands Museum i Faxe

Hovedbrydende koder og skønne naturoplevelser i efterårsferien. (Foto: Østsjællands Museum)

Ferietid: I efterårsferien vil Koldkrigsmuseum Stevnsfort gerne invitere alle børn til udendørs leg med spændende opgaver, som bare venter på at blive løst.

Sammen med forældre og bedsteforældre går turen rundt i terrænet på hele Koldkrigsmuseum Stevnsfort, hvor den hemmelige kode skal knækkes.

Der vil være et væld af opgaver, som skal løses. Og samtidig bliver man klogere på Den Kolde Krig, livet på fortet og dets militære udstyr.

– ’Knæk koden’ er et nyt tiltag i år. Vores guidede ture i undergrunden er meget populære, men terrænet spiller også en vigtig rolle, og det er den historie, vi vil fortælle, fortæller Iben Bjørnsson, der er museumsinspektør på Koldkrigsmuseum Stevnsfort.

’Knæk koden’ er udviklet, så børn med forældre eller bedsteforældre er sammen om at klare opgaverne. Hvor lang tid det tager, afhænger af hvor hurtig man er til at løse opgaverne. Når koden er knækket, er der en lille præmie i butikken.

Se priser mm. på stevnsfortet.dk.

Byg med LEGO

På Østsjællands Museum på Faxe Rådhus kan man blandt andet opleve en LEGO-model af rådhuset.

Museet har fået en ægte LEGO-entusiast til at genskabe det gamle rådhus i en tro kopi, hvor der er taget højde for alle detaljer med udgangspunkt i de oprindelige arkitekttegninger. LEGO-bygningen afsløres lørdag den 12. oktober kl. 11.

Ugen igennem er LEGO-klodserne stillet frem, og kan børnene bygge alle børn kan deltage i konkurrencen om at bygge den mest fantasifulde LEGO-model. Hver figur bliver fotograferet og lagt på Instagram og vinderen udtrækkes af Østsjællands Museum. Præmien er et flot LEGO Creator hus til en værdi af 749 kroner.

Lego-konkurrencen foregår hele efterårsferien fra lørdag den 12. oktober til søndag den 20. oktober.

Og så bliver indholdet i ikke mindre end 50 flyttekasser med hidtil ukendte museumsgenstande fra Haslev Museum afsløret mandag til fredag kl. 12-15 i efterårsferien.

Til formålet er der oprettet et åbent værksted, hvor gæsterne følger museumsinspektør Berit Stages arbejde med genstandene.
rmh

Skriv en kommentar