(Last Updated On: 21. juli 2016)

Det traditionsrige motionscykelløb Stevns Rundt bliver i år afviklet tirsdag den 2. august

23msb rmhFamilierutenFra Stevns Rundt 2015, hvor rytterne på familieruten bl.a. kørte gennem Tommestrup. (Arkivfoto: Rikke Michael Hansen)

STEVNS: Årets deltagere i Stevns Rundt bliver tirsdag den 2. august sendt afsted fra parkeringspladsen foran SuperBrugsen i Store Heddinge.

Løbsruterne er en familierute på 22 km. samt to længere ruter på hhv. 50 km. og 75 km. Vil man gerne være med, sælges der startkort fra kl. 17. Børn under 10 år skal ikke betale, men kan kun deltage i cykelløbet sammen med en voksen. Der kan betales med både MobilePay og Swipp.

Gaden Ved Rådhuset, der forbinder Algade med Kronhøjvej bliver brugt som startboks for rytterne og vil derfor være spærret mellem kl. 18 og 22.

Sikker kørsel
– Der er noget vejarbejde på Sigerslevvej, som kan give lidt udfordringer for cyklisterne, såfremt det ikke bliver helt færdigt til den 2. august. Der vil så være placeret personer, som vil advare rytterne om situationen, oplyser Bjarne Andersen fra Stevns Cykel Motion.

Desuden vil der være personer ude på ruten til at guide rytterne den rigtige vej, ligesom der bliver sat skilte op. Klubben har også, med hjælp fra Vaskerifonden, fået uddannet Traffic Officiels under DIF-regi, som vil opholde sig på de store veje, således at alle kommer sikkert i mål.

– Vi har i klubben sat et krav om brug af cykelhjelm på de to lange ruter, og vi ser gerne, at deltagerne på familieruten også bruger hjelm af hensyn til sikkerheden. Tristyr er ikke tilladt, da de kan være meget farlige ved styrt i en gruppe. De bruges gerne af triatleter og ved enkeltstarter, siger Bjarne Andersen, der sammen med det øvrige team bag Stevns Rundt håber, at bilisterne vil vise hensyn over for løbets deltagere.

Der vil – for de cykelryttere, hvor sluttiden ikke er det afgørende – være depoter i parken på Gjorslev og i Frøslev.
rmh

Skriv en kommentar