(Last Updated On: 9. september 2019)

Stevnsfort: Festivalen Golden Days sætter i år fokus på 30-året for Berlinmurens fald.

Den 17. og 18. september kan man opleve Figura Ensembles Koldkrigskoncert med musik af Nicolai Worsaae i de spektakulære og autentiske rammer i et af Danmarks tidligere forsvarsværker, Stevnsfort, som under Den Kolde Krig var en central brik i Danmarks og NATO’s forsvar.

Kun plads til 30

Nicolai Worsaae var Figura Ensembles huskomponist, da han skrev musik til tekster af en isolationsfængslet spion. Digtene blev skrevet af den østtyske statsborger Jörg Meyer, der i november 1978 blev anholdt af dansk politi tiltalt for at være spion for DDR. Meyers ’Isolationsdigte’ tager udgangspunkt i det menneskelige aspekt af isolationen i fængslet og er skrevet under hans 11 måneders totalisolation i Vestre Fængsel.

Ved Figuras koncerter vil man fornemme tilstandene fra Jörg Meyers tekster og Nicolais musik, når koncerten bliver opført i de underjordiske gange, hvor der kun er plads til 30 deltagere ved hver koncert. Det bliver et både fysisk og intenst billede af Meyers isolation og også af et af tidens danske forsvarsværker.

Rundvisning med rabat

Der gives koncert både tirsdag den 17. september og onsdag den 18. september, begge dage kl. 19.00. Med billet til koncerten, er der forinden mulighed for at komme på en guidet tur i Stevnsfortet kl. 17.30.

Prisen for rundvisningen er sat ned til 100 kr. for koncertgæsterne, normalpris er 120 kr. Rundvisningen tilkøbes separat og bestilles hos Koldkrigsmuseum Stevnsfort på mail: stevnsfort@oesm.dk.

Koldkrigskoncerterne er et samarbejde mellem Figura Ensemble, Koldkrigsmuseum Stevnsfort, Østsjællands Museum og Golden Days og er støttet af Statens Kunstfond, Musikforlæggerne, KODA Kultur og Dansk Komponistforenings Produktionspulje.

(Pressefoto)

Skriv en kommentar