(Last Updated On: 27. juli 2018)

I år er det 10 år siden, at Koldkrigsmuseum Stevnsfort for første gang slog dørene op for offentligheden. Åbningsdagen var den 1. juli 2008, og jubilæet fejres med gratis entre, kaffe og kage onsdag den 1. august

(Foto: Østsjællands Museum)

Stevnsfort: Lige der hvor Østersøen og Øresund mødes ligger det atomsikrede og hemmeligt anlagte Stevnsfort. I 40 år fungerede det som et forsvarsværk mod potentielle trusler fra østfronten.

Fortet lukkede som militær installation i år 2000. Siden fulgte en periode med stor usikkerhed om fortets fremtid, men takket være utrætteligt arbejde fra ihærdige ildsjæle lykkedes det at få omdannet fortet til et museum. Det har det nu været i 10 år – og det skal fejres.

Fortet tiltrækker stadig mange gæster fra ind- og udland, og folk går herfra, ikke bare klogere på Den Kolde Krig, men også med en fornemmelse af, hvad det faktisk betød at være en del af den.

Siden åbningen for ti år siden har tusinder af gæster entreret Koldkrigsmuseum Stevnsfort

– Vi er så stolte af vores særlige jubilar, og fortsætter med at udvikle fortet som museum. Målet er, at folk skal have lyst til at komme tilbage igen og igen, siger museumsinspektør Iben Bjørnsson.
rmh

På selve dagen byder Stevnsfortet på:

  • Gratis entre til terrænet
  • 20 procent rabat på alle varer i butikken
  • Kaffe og kage mellem 14 og 16 – og museumsinspektøren siger et par ord

 

Skriv en kommentar