(Last Updated On: 10. januar 2020)

Svetlana Aleksijevitj har aldrig skjult hvor hendes sympati og empati ligger, hvilket fremgår af det svar, hun i sin tid gav den censor, der forbød hendes bøger: »Jeg elsker ikke de store ideer, men det lille menneske.«

Kultur: Stevns Teaterforenings første forestilling i 2020 spilles på Koldkrigsmuseum Stevnsfort.

Det er fortællinger fra kvinders deltagelse i kampene mod Nazityskland under 2. verdenskrig. Krigen, som i Rusland kaldes Den Store Fædrelandskrig, krigen, som lagde brikkerne for den kolde krig, der definerede de næste 35 år i verdenshistorien.

Billetter til kl. 19:30

Stykket opføres af Teatret Katusha med skuespiller Pia Rosenbaum i rollen som forfatteren Svetlana Aleksijevitj, hvis bog „Krigen har ikke et kvindeligt ansigt” er forlægget til stykket.

Det opføres to gange onsdag den 15. januar, Koldkrigsmuseum Stevnsfort, Korsnæbsvej 60 ved Rødvig, og der er stadig få billetter tilbage til forestillingen kl. 19:30.

– Det er rørende, voldsomt, smukt og vedkommende, lyder det fra Lene Vestergaard fra Stevns Teaterforening, som praktisk tilføjer:

– Forestillingen varer 60 minutter og billetterne kan bestilles på www.stevns-teater.dk

Forfatter fik nobelprisen

Svetlana Aleksijevitj fik i 2015 Nobelprisen for sit romanværk om sovjetmennesket, som „Krigen har ikke et kvindeligt ansigt” er del af.

På scenen sidder Pia Rosenbaum som Svetlana på en træstol ved et bord på ternet vinylgulv, og bladrer i den bog hun netop har fået Nobelprisen i litteratur for.

Bag hende på et lærred driver billeder forbi… Gennem højttalere fyldes rummet af 17 kvinders stemmer, som fortæller hver deres historie.

Jo, der bliver nok run på Stevns Teaterforenings hjemmeside.

sky

 

Skriv en kommentar