(Last Updated On: 25. januar 2022)
Hårlev: Nu inviterer Stevns Bibliotekerne til en snak om LGBTQ+-repræsentation i litteraturen, hvor man kan møde forfatteren Tomas Lagermand Lundme og to bloggere fra bogbloggen QueerLittDK.

Det sker lørdag den 5. februar, fra klokken 14 til 17 i Iværksætterhotellet på Hårlev Bibliotek, hvor snakken vil handle om mangfoldighed, vigtigheden i at kunne spejle sig i andre og om LGBTQ-repræsentation i litteraturen.

Åbenhjertige fortællinger

Siden sin litterære debut i 1998, har forfatter Tomas Lagermand Lundme skrevet en lang række bøger for børn, unge og voksne. Bøgerne har altid et stærkt omdrejningspunkt i forfatterens eget liv, og handler ofte om det at være bøsse – på både godt og ondt – og om ikke at passe ind.

Fortællinger, som krydret med poesi, humor og ærlighed, fortæller om at springe ud som bøsse og om selvhad, destruktiv adfærd, selvskade og spiseforstyrrelser og om at blive slået ned på gaden, netop fordi man er bøsse. Alt det kommer Lundme ind på i sit åbenhjertige foredrag.

Og måske allervigtigst fortæller han også om den kamp, der ofte skal kæmpes frem mod at finde det sted, hvor man føler, man hører hjemme.

(Fotomontage: Stevns Bibliotekerne)

Regnbuelitteratur

Udover Lundme, deltager de to bloggere Anne og Lasse også i snakken om mangfoldighed.

Anne og Lasse skriver for bogbloggen QueerLittDK, som er en blog dedikeret til at inspirere og udbrede kendskabet til danske forfattere og tekster, der inddrager queer-tematikker og -karakterer.
Flokken af skribenter bag QueerLittDK identificerer sig alle under LGBTQ+-paraplyen og brænder derfor for at finde og fremme repræsentation i litteraturen. De to bloggere er på dagen klar til øse ud af deres viden om regnbuelitteratur og til at snakke og svare på spørgsmål fra arrangementets deltagere.

Husk billet, den er gratis

Alle er velkomne til foredraget, man skal blot hente en gratis billet på enten stevnsbib.dk/arrangementer eller på biblioteket i den betjente åbningstid.

Stevns Bibliotekerne følger sundhedsmyndighedernes anvisninger, så det er trygt at deltage i vores arrangementer både for borgere og for ansatte.

LGBT+

Er en betegnelse som dækker over personer, der bryder med normerne for køn og/eller seksualitet og/eller romantisk tiltrækning

Bogstaverne er en forkortelse fra engelsk, og står for:

  • Lesbian (lesbisk)
  • Gay (bøsse eller homoseksuel)
  • Bisexual (biseksuel)
  • Transgender (transkønnet)
  • +’et står for de andre måder, hvorpå man kan have en anden seksualitet eller romantisk orientering end heteroseksuelle og/eller en anden kønsidentitet end ciskønnet, som ikke er omfattet af bogstaverne i LGBT.

Queer:

Kan ifølge lgbt.dk:

  • ’Være en tilgang til køn og seksualitet, der definerer sig i opposition til samfundets stadigt binære kønsforståelse, og som stiller spørgsmålstegn ved kønsroller og hele tankegangen om to binære køn, der supplerer hinanden’.

Kilde: lgbt.dk

Skriv en kommentar