(Last Updated On: 8. juli 2019)

Diesel har fødselsdag, vuf, vuf, vuf, og så det laaange …

Hellested: Diesel bliver 10 år søndag den 7. juli, og han inviterer alle hundevenner til stor fødselsdagsfest med pandekager og tryllekunstner.

Elegant retriever

Fik vi nævnt, at Diesel er en Flatcoated Retriever, som er den eleganteste af retrieverracerne, en kvik og aktiv hund, som er nem at dressere og anvendes som apportør, og desuden er en glad og venlig familiehund med et godt temperament.

Dens ejer hedder Jan Jespersen, og er kommunalbestyrelsesmedlem for Enhedslisten.

Hjælp til handicappede

Diesels fødselsdagsfest er offentlig, fordi Jan Jespersen vil sætte fokus på servicehunde til handicappede.

– Jeg holder altid fødselsdage for mine hunde, og så håber jeg, at der falder lidt af til foreningen Servicehunde til Handicappede, så Diesel kan få nogle flere søde servicehunde-venner, lyder det fra Jan Jespersen.

Non-profit forening

Foreningen Servicehunde til Handicappede (STH) blev stiftet i 1996 og har til formål at uddanne og udplacere servicehunde.

STH er en non-profit forening, hvis målsætning det er, at hjælpe personer som er bevægelseshandicappede, ved at bevilge specialtrænede servicehunde og bistå med vedvarende støtte og vejledning for at sikre et værdifuldt samarbejde for teamet.

Frivillige og ulønnede

Drivkraften i foreningen er dels en række frivillige og ulønnede værtsfamilier, der lægger hjem og hjerte til en hvalp i ca. 12 mdr., for at give den kommende servicehund et godt fundament til dens fremtidige karriere.

Desuden en række privatpersoner, fonde og virksomheder, der via økonomiske sponsorater, foder og udstyr, sammen gør det muligt at gøre drømmen om at træne servicehunde til handicappede til virkelighed.

Kendt instruktør fra TV

Diesels fødselsdag foregår på Hellested Stadion søndag den 7. juli fra kl. 14-17.

Jan Jespersen lover, at der bliver lidt opvisning, og chefinstruktør Lise Lotte Christensen kommer og fortæller om servicehunde.

Mange vil måske kende hende fra forskellige tv-programmer som f.eks. Hund og hund imellem og Dus med dyrene. Hun har siden 1997 fungeret som adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub, hvor hun bl.a. arbejder med udvikling af træningsprogrammer for hunde og deres ejere, test af hundes mentalitet og meget andet.

Pandekager og trylleri

Diesels fødselsdagsønske er donationer til foreningen Servicehunde, som man under mærket „Diesel 10 år” kan sende bidrag til.

Men ellers kommer Tutten med pandekager og Erik Jensby kommer og tryller.

– Jeg håber dog ikke, at han tryller Diesel væk, siger Jan Jespersen, som lover vand og „guffer” til de firbenede.

Donation til STH kan sendes via MobilePay 15758 eller som direkte overførsel til konto 5035-1214791.

sky

 

Skriv en kommentar