(Last Updated On: 18. april 2021)

Den kendte stevnske kulturaktivist, Lene Vestergård, bliver nyt kommunalbestyrelsesmedlem for Enhedslisten. Her sammen med det andet Ø-medlem, Sejer Folke. (Arkivfoto: Rikke Michael Hansen)

Politik: Enhedslisten har peget på suppleant Lene Vestergård til at erstatte Jan Jespersen, der dramatisk trak sig fra partiet den 9. april.

Hun vil således indtræde allerede på det førstkommende kommunalbestyrelsesmøde den 28. april.

Parat til politisk tørn

Lene Vestergård er mest kendt som aktiv og idérig formand for Stevns Teaterforening, og har i mange år arbejdet som både instruktør, dramatiker og skuespiller, foruden jobbet som kirkesanger på Stevns.

Siden 2015 har hun ved siden af mange andre kunstneriske gøremål, arbejdet på at realisere det fabelagtige kulturprojekt »Klint«, som er blevet opført flere gange i bl.a. Pyramiden med et overdådigt billetsalg. I 2016 blev Lene Vestergård kåret til Årets Stevnsbo.

– For det første er vi rigtigt kede af, at Jan (Jespersen) har meldt sig ud. Det beklager jeg meget. Men jeg vil godt påtage mig den forpligtigelse at føre hans arbejde videre. Jeg havde planlagt at flytte fra Stevns, til Karise, men nu venter jeg til efter valget, siger Lene Vestergård.

Hun har i flere år været en del af Enhedslistens baggrundgruppe, og på denne måde fulgt med i kommunens politik.

– Jeg har forsøgt at sætte mig ind i det hele, læst dagsordener og referater fra udvalgsmøder, og så har vi jo drøftet sagerne i baggrundsgruppen. Så jeg tror på, at det kan lade sig gøre, og jeg er parat til at tage den tørn, lyder det fra Lene Vestergård, som dermed bliver partner til Enhedslistens andet kommunalbestyrelsesmedlem, Sejer Folke.
sky

Skriv en kommentar