(Last Updated On: 2. juni 2020)

Pressen havde fået adgang til mødet, og fulgte ’slagets gang’ lidt fra oven. Fotoet her er taget fra balkonen, kort tid inden mødet gik igang. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Corona: De seneste to gange har de 19 valgte kommunalpolitikere i Stevns kommune afholdt kommunalbestyrelsesmøde digitalt med opkobling hjemme fra privaten. I marts med livetransmission via facebook, hvor også borgere kunne følge med direkte fra deres skærme. Det efterfølgende møde skulle også have været transmitteret live, denne gang via teams og kommunens egen hjemmeside, men en halv time inde i mødet gik skærmen i sort, og istedet blev en optagelse af mødet lagt på hjemmesiden dagen efter.

Torsdag aften i sidste uge, den 28. maj kl. 18, var det så igen muligt at samle alle politikerne i rådsalen på rådhuset i Store Heddinge – dog uden tilhørere. For restriktionerne i forbindelse med corona-krisen tillader forsat kun, at møder skal afvikles med mindst én meters afstand mellem deltagerne, og for at indfri dette krav var det nødvendigt at inddrage området, hvor tilhørerne normalt kan sidde.

Det var fortsat muligt for kommunalbestyrelsesmedlemmerne at deltage digitalt, og det havde fire medlemmer valgt at benytte sig af. Dansk Folkepartis to medlemmer, Janne Halvor Jensen og Varly Jensen, samt socialdemokraterne Helen Sørensen og Steen Nielsen deltog således i mødet via deres skærme, mens resten var mødt fysisk op i rådsalen. Desuden var der deltagelse fra de tre medlemmer af direktionen.

Eftersom borgerne ikke fik adgang, blev mødet også denne gang optaget på video. Optagelsen blev lagt på stevns.dk dagen efter, så alle har mulighed for at følge med i, hvad der blev diskuteret på mødet.
rmh

Skriv en kommentar