(Last Updated On: 6. juli 2020)

Politik: Kommunalpolitikerne på Stevns vedtog onsdag den 24. juni at styrke borgernes indsigt i det lokalpolitiske arbejde.

Kommunaldirektør Per Røner oplyser, at man regner med, at kommunalbestyrelsesmøder blive sendt live på nettet i løbet af 2020, så borgerne kan følge med i politiske drøftelser og beslutninger.

Corona skabte nyordning

Ordningen starter således godt et år før næste kommunalvalg, som finder sted den 16. november 2021.

Det var nedlukningen under coronaepidemien, der gav anledning til at afprøve optagelse af lyd og billede fra møderne i kommunalbestyrelsen, og efterfølgende give borgerne adgang til at se dem via kommunens hjemmeside.

Men i sidste uge besluttede et enstemmigt politikerkollektiv at borgere kan følge den politiske debat hjemmefra, selv om der også stadig vil være fysisk adgang til møderne i fremtiden.

Ø: Bør sende live

Hidtil har det været forbudt at fotografere og filme fra møderne i kommunalbestyrelsen, og bortset fra artikler i lokalavisen, har Stevns Kommune selv udsendt referater og pressemeddelelser om beslutninger.

Borgmester Anette Mortensen (V) lagde på mødet op til, at der fremover skal optages lyd og billede fra møderne i kommunalbestyrelsen og efterfølgende gøres tilgængelige på kommunens hjemmeside.

– Det bør være live-sendinger, plæderede Sejer Folke fra Enhedslisten og tilføjede:

– Så kan man efterfølgende redigere og lægge op, hvilket vil give væsentligt flere seere, sagde han, og fik bred opbakning fra de øvrige partier.
sky

Skriv en kommentar