(Last Updated On: 26. marts 2021)

Som nytilflytter, dem er vi en del af, der flytter til Stevns Kommune, gælder det om at holde øjne og øre åbne. Vi vælgere skal snart stemme til kommunalvalget. Da det er et kommunalvalg, handler det om borgernes ve og vel. Der hjælper ens politiske baggrund ikke meget.

Med udgangspunkt i, at kommunens primære opgaver er at have styr på børnehaver, folkeskolen, sundhed og ældrepleje. Og så alt det andet naturligvis. Men der skal tænkes velfærd, og ikke mindst på de svageste.

Da jeg læste Dagbladet Køge 19. marts, blev jeg noget klogere. Og igen da jeg læste Stevnsbladet 24. marts.

Hvor jeg troede, at man i en af Danmarks mindste kommuner, havde nærvær nok til samarbejde, og ville. Der oplever jeg tre socialdemokrater tale ned til den blå blok, på en næsten ubehagelig måde. Det virkede urkomisk og amatøragtigt. Det kan socialdemokraterne da ikke selv leve med. Intet konstruktivt om deres egen politik havde de. Det fik os vælgere til at se ”rødt”.

De blå politikere skal ikke have alle roserne. Dem er der også torne på. Som vælger håbe jeg på, de blå vil være mere konstruktive, og kommer med klare udmeldinger på, hvad de vil. Konkrete.

Desværre tyder valget på en mudderkamp. Og desværre, som jeg oplever det, har alternativet til rød og blå blokpolitik, ”Nyt Stevns”, solgt sin sjæl til blå blok. De kunne ellers være svaret på, ”Er der en voksen politiker tilstede”. Som den tværpolitiske lokalliste, de siger, de er. De ville/kunne uden tvivl have været et godt bud, med god plads. Men.

Valgkampen er i gang, så måske nogen af partierne vil melde klarere ud. Så vi mange ”førstegangsvælgere”, også, får nogen at stemme på. Vi er nysgerrige. Og vil have svar på f.eks.

Bliver der lavet et cykelvejsystem, der gør vejene sikre og kortere til skolerne. Bliver der tænkt containerplads til området Strøby Egede. Indbyggertallet i kommunen vokser. I dag er der ikke mange borgere, over 80 år, og slet ikke over 90 år. De næste fem-ti år, vil de tal eksplodere. Så der bliver brug for plejehjem, der skal være fremtidssynet bygget. Der bliver brug for senior og-aflastningsboliger. Et antal hospicepladser. Der er allerede et krav om frisklavet mad på plejehjemmene, hver dag. Ikke som nu, flere dage gammel opvarmet mad.Vil politikerne garanterer for køkkener i kommende plejehjem, og vil I sørge for nødvendige forandringer, snarest, således at alle plejehjembeboere kan få frisklavet mad.

SU.

God valgkamp.
Bjarne Hilmersson
Strandmældevej 2
Strøby Egede

Skriv en kommentar