(Last Updated On: 15. marts 2016)

I sidste uge var en god del af Stevns’ håndværksmestre samlet for at blive klogere på kommunens udbud, da Stevns Erhvervsråd og Stevns Kommune havde inviteret til fælles informationsmøde

19msb pUdbudsmoede16(Foto: Stevns Erhvervsråd)

STORE HEDDINGE: Mange mødte op i Tinghuset, da Stevns kommune i samarbejde med Stevns Erhvervsråd havde indbudt til informationsmøde om udbud i kommunen. Også kommunen var mødt talstærkt op: Udover vicekommunaldirektør Bjørn Voltzmann og centerchef for Teknik & Miljø Birgitte Nielsen, sad tre projektledere klar til at besvare spørgsmål fra de fremmødte.

En undersøgelse fra Dansk Industri viser stor utilfredshed med Stevns kommunes udbudspolitik blandt kommunens virksomheder. Baggrunden for mødet var da også, at kommunen ønsker at blive mere erhvervsvenlige og bedre til at samarbejde med erhvervslivet på Stevns.

Knap 30 procent lokalt
En del af erhvervslivets kritik af kommunen har bl.a. drejet sig om kommunens manglende brug af lokale leverandører ved bygge- og anlægsopgaver. På mødet kunne kommunen fremvise tal for 2015, der viste, at knap 30 procent af kommunens investeringer i bygge-, anlægs- og driftsopgaver var gået til virksomheder fra Stevns.

Det tal, ser Bjørn Voltzmann gerne, bliver højere i de kommende år.

– Vi kan godt have en fælles målsætning om, at de 30 procent, som går til lokale virksomheder, skal blive højere. Opgaverne skal i størst mulig omfang gå til lokale virksomheder, sagde Bjørn Voltzmann.

Han tilføjede i samme ombæring, at kommunen ikke kun må sende opgaverne i udbud til lokale virksomheder, da det er konkurrenceforvridende. Når brugen af lokale leverandører ikke er højere p.t., skyldes det bl.a., at kommunen har fået billigere tilbud fra eksterne leverandører, eller at der f.eks. er tale om opgaver, som kræver meget specialiserede kompetencer, som ikke findes i Stevns kommune.

Fagentrepriser og konsortier
Udsigten til, at Stevns kommune vil til at anvende flere lokale leverandører, glæder erhvervschef Thomas Christensen, som længe har været i dialog med kommunen om at bringe flere af Stevns’ virksomheder i spil.

– Vi så i første omgang gerne, at minimum 50 procent gik til lokale virksomheder hvert år, og her har vi været i dialog med Stevns kommune om at udbyde mere i fagentrepriser, om at benytte stevnsraastof.dk som leverandørkatalog og om at være mere åbne overfor de lokale virksomheder, siger erhvervschefen, der også fremhæver virksomhedernes vilje til at gå ind i nye forretningsområder og til at samarbejde mere i f.eks. konsortier som nødvendige for at øge samarbejdet lokalt.

 

Skriv en kommentar