(Last Updated On: 4. april 2014)

Tirsdag den 8. april 2014 kl. 20.00 kan man opleve Bobo Moreno og KK Soulband i Spilledåsen
Bobo-Moreno
Billetter til koncerten med Bobo Moreno og KK Soulband kan bestilles online på www.spilledaasen-stevns.dk eller købes hos Kop & Kande, Store Heddinge, Staxen Boghandel, Hårlev, eller i Karise Papir & Tobak.
Billetprisen er kr. 160,- for medlemmer og kr. 185,- for ikke medlemmer.

”Say it Loud, I’m Black and I’m Proud” er titlen på en sang af den sorte soul-brother, James Brown. I musikalsk sammenhæng opstod begrebet soul i 50’ernes USA i sammenhæng med den lange række af protester, sit-down-strejker, demonstrationer og andre aktioner mod det samfund og de love, der bestemte, at der skulle være adskilte toiletter, vandposter, skoler, restauranter, siddepladser osv for sorte og hvide.
Startskuddet til et bevægende opgør med dette forbistrede og inhumane menneskesyn forbindes af mange med bl.a. den situation, der opstod, da en sort kvinde, Rosa Parks, i 1955 nægtede at rejse sig op for en hvid mand i en ellers raceopdelt bus i Montgomery, Alabama.
Mange hvide musikere har med vekslende held kopieret sortes soul- og blues musik.
Det kræver imidlertid et særligt musikalsk nærvær og en særlig intensitet at ramme den nerve, der gør soulmusikken enestående og får selv blaserte og gumpetunge koncertgængere til at vippe med fødderne og sveje i hoftepartiet.
Bobo kan det der!  De frække frasringer, den virtuose stemmeføring og det nødvendige nærvær.
Når han så  har allieret sig med 5 spillemænd fra det sydfynske, der kalder sig KK Soulband,  og som spiller spiller forrygende, swingende musik – så er der lagt op til endnu en stor musikalsk oplevelse i St. Heddinge.
Han har her fundet sig  5 fynboer, der hver på deres felt kan deres håndværk og tilsammen leverer musik  i uovertruffen kvalitet og spiller soul-musik af den originale slags, sådan som den blev defineret fra midt 50’erne og fremefter, fremført af navne allerede nævnte James Brown, Stevie Wonder, Otis Redding, Prince  og hundredevis af andre.
Bobo og KK-bandet har til lejligheden sammensat et solidt og dynamisk repertoire, der handler om og lovpriser livet, som det leves her og nu. Og så naturligvis: Kvinder!
Poul Erik Madsen

Skriv en kommentar