(Last Updated On: 4. februar 2014)

Af Poul Erik Madsen
Folkeklubben
Folkeklubben udgøres af de tre musikalske drenge Rasmus Jusjong, Kjartan Arngrim og Rasmus Dall. (Foto: Martin V. Andersen)

STORE HEDDINGE: Kulturforeningen Spilledåsen indledte sin sæson nummer tyve med en koncert, der vil blive stående i de fremmødte publikummers musikerindring som noget særligt. Det formelig emmede af glæde, varme, spillelyst, hjertelige latterkaskader og – tør man sige: begejstring, da Folkeklubben leverede deres friske og ufordærvede vare denne iskolde januaraften i Store Heddinge.
Her var budskaber i mange varianter. Budskaber om livet her og nu. Livet i Valby, i Mændenes Hus på Vesterbro, på Stevns, i Jylland og sågar også på Sydlangeland. For blot at nævne enkelte af steder, man som publikum erindrer efter denne veloplagte, komprimerede men velkomponerede musikalske cykeltur på bagagebæreren  hos tre unge medlemmer af folkets klub. Så enkelt og dog så genialt.
Turens pauser blev underholdende udfyldt af gruppens frontfigur, Kjartan Arngrims sjove og underfundige anekdoter. Men snart var vi videre på farten i selskab med Kjartan og hans to ligeså charmerende og gennemmusikalske kumpaner Rasmus Jusjong og Rasmus Dall. Køb deres CD og lad jer fornøje over teksternes mangfoldighed, poesi, humor, vid og ironi.
Koncerten indledtes på smukkeste vis af en fryd for øre og øje. Den hjerteligt  charmerende og indtagende Ida Wehnø Bach fra Træden ved Bræsted havde valgt at gå solo denne aften i Store Heddinge. Under andre omstændigheder deler hun scenebrædder med to musikkolleger i bandet Boho Dancer. Men hun beviste ubesværet og ligefremt, at hun er i stand til fylde sceneplads og Spilledåsens herlige rum ud, så selv de mest iskolde januarhjerters kvarts må smelte ved at se og ikke mindst høre.  Ida synger lyttemusik, og hun fremfører sine sange med både sødme og overbevisning. Denne herlige ungmø fra det midtjyske vil vi utvivlsomt komme til nyde og høre mere til i fremtiden.
Og her skal nævnes, at Spilledåsens publikum hører til blandt landets bedste – hvis ikke det er det bedste. Det er en stor gave at være med til at arrangere koncerter for et publikum, der indeholder – undskyld det noget upersonlige og teknificerede ordvalg – segmentets mange og righoldige facetter. Det er netop det, der får kunstnerne til at folde sig ud, når de gæster ”Dåsen” og det er det, der får dem til – næsten tryglende – at anmode om at komme til at optræde her endnu en gang.
Spilledåsen er kommet endog godt fra sæsonstart. Og selv om fremmødet kunne have været bedre, tegner det i denne på mange måder mørke tid til, at 2014 bliver et godt og festfyldt jubilæumsår for alle.
Poul Erik Madsen

Skriv en kommentar