(Last Updated On: 19. februar 2015)

Tænk sig at kunne sige: ”Jeg har været med til, at en familie kan overleve, og det kun på grund af en ged. Og for at kunne hjælpe disse mennesker, skulle jeg kun cykle cirka 13 kilometer”. Det kan konfirmanderne på Stevns måske sige, når de søndag den 8. marts har cyklet penge ind til Folkekirkens Nødhjælp

FKN

Jørgen Sandgård og Inger Lise Ansgar Odgaard arrangerer cykelløb til fordel for Folkekirkens Nødhjælp. (Arkivfoto: Rikke Michael Hansen)

STEVNS: Hvert år er der indsamling til fordel for Folkekirkens Nødhjælp, og i år er indsamlingsdagen søndag den 8. marts.
Konfirmander fra sognene i Lille Heddinge, Højerup, Havnelev, Store Heddinge, Frøslev, Lyderslev, Magleby og Holtug går alle til konfirmationsforberedelse i Lille Heddinge, og på indsamlingsdagen er de ude med indsamlingsbøsserne rundt omkring i sognene.
”For nogle unge føles det ikke så smart at vandre rundt som indsamler med bøssen denne søndag. Derfor forsøger vi for disse unge, at få et cykelløb arrangeret mellem Lille Heddinge og Rødvig på cykelstien – hver tur er på 1,3 kilometer – samtidig med at indsamlingen foregår rundt i sognene”, siger indsamlingsleder for Havnelev, Lille Heddinge og Højerup sogne, Inger Lise Ansgar Odgaard, der hvert år samarbejder om denne dag med Jørgen Sandgård, kommunekoordinator og indsamlingsleder i Store Heddinge.
Én tur giver fem kroner. Turen tilbage igen 10 kroner. For hver tur forhøjes beløbet med en femmer. Alle beløb lægges sammen til sidst. Den tiende tur giver således 50 kroner, og når man har cyklet ti ture, har man optjent 275 kroner, hvilket svarer til en ged.
Via sponsorater fra såvel private som virksomheder, er det indtil videre lykkedes Inger Lise og Jørgen at få samlet 9.000 kroner ind. Men hvis 50 børn er aktive på cyklen den dag, skal de bruge cirka 15.000 kroner, så sponsorpenge modtages gerne. Vil man gerne yde et bidrag til cykelløbet, kan Jørgen Sandgård kontaktes på telefon 20280978 og Inger Lise Ansgar Odgaard på telefon 61501802.
Desuden opfordrer de to arrangører konfirmandernes forældre til enten at cykle med eller støtte op om løbet søndag den 8. marts.
rmh

Skriv en kommentar