(Last Updated On: 25. januar 2019)

Længere tids intern strid i bestyrelsen kulminerede på den konservative generalforsamling, hvor formand Lasse Olsen blev væltet af et snævert flertal. Ny formand er Peter Revald

Lasse Olsen er ikke længere formand for Det Konservative Folkeparti på Stevns.

Rødvig: Lasse Olsen må efter tre år på posten se sig slået som formand for Det Konservative Folkeparti på Stevns.

Fire medlemmer af den afgående bestyrelse stillede på vælgerforeningens generalforsamling mandag aften i sidste uge på Harmonien i Rødvig med en modkandidat, da der skulle vælges formand. Lasse Olsen tabte til sin udfordrer.

Den nye formand hedder Peter Revald, og han fik 17 stemmer mod 14 til Lasse Olsen, som nu er ude af bestyrelsen. Det samme er foreningens næstformand Bo Kjeldsmark og kasserer Michael Rudkjøbing, der tog konsekvensen af deres støtte til Lasse Olsen og trak sig fra deres poster – for Michael Rudkjøbings vedkommende i utide, da hans mandat ikke var på valg i år.

 

Splittelse i bestyrelsen

Det dramatiske formandsskifte blev udløst som følge af længere tids uenighed i bestyrelsen om den politiske linje. Striden var efterhånden så voldsom, at Lasse Olsen på generalforsamlingen talte om behovet for at »rense luften«, og at den ene fløj måtte trække sig. Det blev så hans egen fløj, der endte med at trække det korteste strå.

I sin beretning roste han de to kommunalbestyrelsesmedlemmers arbejde og takkede også de øvrige partier i flertalsgruppen for godt samarbejde. Men under debatten om beretningen kom det frem, at ikke alle i bestyrelsen var tilfreds med formandens opbakning til de valgte politikere.

– Vi er et par stykker fra bestyrelsen, der mener, at man godt kunne have givet en bedre support til vores folkevalgte. Samtidig synes vi, at bestyrelsen ikke har belyst tilstrækkeligt, hvilke fordele der kan være ved at blive medlem af den konservative vælgerforening, sagde Kenni Bech Jensen Toft.

Det blev han bedt om at uddybe nærmere og svarede:

– Bestyrelsen bakker ikke op om sin gruppeformand. I stedet hører vi, at han ikke er synlig, og at han dækker sig ind under Venstre. Det er vi ikke enige i, men både jeg og flere andre er af formanden direkte blevet bedt om at trække os fra bestyrelsen, hvis vi ikke bakker op om den holdning, sagde Kenni Toft.

Han understregede allerede i sit første indlæg, at fire bestyrelsesmedlemmer stod bag kritikken mod formanden. Foruden ham selv er det Anne-Sofie Høgenhaug, Peter Tøt og Peter Revald.

Skattestigning på vej?

Lasse Olsen var »ked af splittelsen i bestyrelsen«, men fandt ikke, at der var nogen vej uden om udskiftninger af enkeltpersoner. Han understregede, at han altid har bakket de to kommunalpolitikere 100 procent op – men i sin beretning undlod han dog ikke at komme med en løftet pegefinger. Det skete, da han gav et sjældent indblik i de interne diskussioner i flertalsgruppen i Kommunalbestyrelsen.

– Udfordringen i 2019 bliver at få genoprettet økonomien i kommunen. Her går der rygter om, at Socialdemokratiet og Radikale godt kan gå ind for skattestigninger som et middel til flere penge i kassen. Her er det nødvendigt at sige, at det ikke er konservativ politik at hæve skatten. Vi mangler en garanti fra Venstre om, at vi ikke får skattestigninger på Stevns, sagde Lasse Olsen i beretningen.

Det fik gruppeformand Mikkel Lundemann Rasmussen til at bede om ordet:

– Rygterne om, at vi er i færd med at lave skattestigninger, er ikke sand. Det er mere sandt, at i flertalsgruppen træffer vi alle beslutninger sammen og melder dem ud samlet, sagde han.

Herefter fik de to kandidater til formandsposten mulighed for at præsentere sig inden afstemningen.

Ved den efterfølgende afstemning blev der afgivet 31 stemmer. Aftenens dirigent: Hans C. Bech kunne meddele, at Lasse Olsen havde fået 14 stemmer, mens Peter Revald fik 17 stemmer og dermed kunne kalde sig ny formand for Det Konservative Folkeparti på Stevns.

Skriv en kommentar