(Last Updated On: 29. oktober 2019)

Stevns Madservice laver sunde mellemmåltider

Nam-nam: Seks ud af 10 ældre har problemer med at spise nok.

Når de ældre ikke spiser nok, taber de funktionsevne og det gør det sværere at klare de mest basale dagligdags opgaver selv.

Giver energi og protein

Derfor har Stevns Madservice har derfor udviklet ’Kræseposer’, til de ældre, som skal få dem til at spise flere mellemmåltider.

– Det er vigtigt, at vi kan tilbyde de ældre små energi- og proteintætte måltider, som indbyder og smager, så vi sikrer os at de spiser tilstrækkeligt. I kræseposerne er der forskellige små desserter, drikke og salte snacks, som indbyder til god variation til den daglige kost, fortæller afsnitsleder fra Stevns Madservice Anne-Marie Thøgersen.

Agnes Nielsen er en af de borgere, der får leveret kræseposer, og hun synes, det er spændende og fristende, når posens indhold af små mellemmåltider varierer fra uge til uge:

– Det er dejligt; det er et lille overraskelsesmoment, fortæller Agnes Nielsen.

Et tværfagligt team

Stevns Kommune har etableret et tværfagligt ernæringsteam, som hjælper de ældre med deres ernæringsproblematikker:

– Der er mange årsager til, at de ældre har svært ved at spise nok, og derfor er det vigtigt at arbejde på tværs af faggrupper og bruge hinandens kompetencer. Hver brille ser med forskelligt syn, og derfor får vi rigtig meget ud af at arbejde på tværs, forklarer projektleder og klinisk diætist Simone Bay.

– Resultaterne for projektet ser lovende ud, og allerede nu kan vi se, at 9 ud af 10 borgere tager på, når de er tilknyttet ernæringsteamet, slutter Simone Bay.

Tilskud på 2,7 mio. kr.

Stevns Kommune har fået 2,7 millioner fra regeringen og satspuljemidlerne til at styrke ernæringsindsatsen i kommunen og gå forrest i kampen mod underernæring og uplanlagt vægttab blandt hjemmeboende ældre (+65 år), der modtager hjemmepleje.

Ernæringsprojektet løber til udgangen af 2021.

sky

 

Skriv en kommentar