(Last Updated On: 29. oktober 2019)

Mere end 10 bud på lokale altertavler

Anette Sjølund og de „glade amatører” udi altertavle-malingens kunst havde en herlig kreativ dag.
(Foto: Kirsti Clement)

Lyderslev: Billeder besidder en magisk kraft, fordi de kan illustrere og fortolke en tekst og inspirere vores tanker til at skabe nye billeder.

Derfor lå det ikke fjernt for Lyderslev Kirkes præst, Janni Persson, at invitere til kreativt værksted, hvor alle var velkomne i præstegårdens konfirmandstue.

Lavet af fanger

Præsten allierede sig med den lokale kunstner Annette Sjølund, og sammen bestilte de små fine altertavler, der på sirligt vis var fremstillet af fangerne fra Vestre Fængsel.

Altertavlerne, der også kaldes for triptykoner, fordi de er tredelte og kan klappes sammen og lukkes foran på midterpartiet, ventede nu bare på at blive malet.

Konfirmandstuen blev omdannet til et kreativt værksted, hvor de fremmødte lod sig inspirere af Anette Sjølund, der med gode forslag til valg af motiver, også kunne bidrage med fortællinger om kristne symboler, Guds-billeder og billedeksempler.

Samtaler og fantasi

Både arbejdsprocessen og det færdige motiv gav stof til gode samtaler.

De mange små altertavler fik nyt liv, da først fantasien blev sluppet løs. Og selvom der ikke var krav til at altertavlerne skulle indeholde motiver fra Biblens hellige skrifter, så var der alligevel sneget sig en del motiver ind med kristne budskaber.

En gang med hårtørrer

Tavlerne viste bl.a. en tolkning af Jesus korsfæstelse og opstandelse, livets træ, De Tre Vise Mænd, men også en fortolkning af et Rembrandtmaleri så dagens lys.

Dagen sluttede med at altertavlerne fik en tur med en hårtørrer, så akrylmalingen kunne tørre og kunstnerne kunne få lov til at tage deres værker med hjem.

kic

Skriv en kommentar