(Last Updated On: 9. november 2020)

Det er kritisabelt, at Ældrerådet i Stevns kommune ikke blev hørt, inden Kommunalbestyrelsen på et møde traf en ny beslutning om, at pensionisterne fra Strøbyhjemmet skulle flytte til Acaciebo, denne gang sammen med en autismeklasse.

Oprindeligt var det meningen, at pensionisterne ikke skulle dele Acaciebo med autismeklassen. Men det skal de nu, og dermed er der en ny situation, som Ældrerådet selvsagt burde havde været med inde over.

Jeg kan så forstå, at der er usikkerhed om, hvorvidt Ældrerådet har haft et lovkrav på at blive hørt i den pågældende sag.

Men det forekommer mig ærlig talt at være en besynderlig diskussion, for uanset om Ældrerådet har et lovkrav på at blive hørt eller ej, så må det være i alles interesse, at kommunen i sin senior- og ældrepolitik inddrager Ældrerådet. Det må trods alt være hele ideen med at have et råd for de ældre.

Ældreområdet er et område, som i høj grad fortjener offentlighedens opmærksomhed. De ældre har været med til at opbygge det samfund, som mange nyder godt af i dag. Mange har knoklet hele deres liv for at forsørge sig selv og deres familie, de har betalt skat hele livet, og derfor skal samfundet, som i dette tilfælde er Stevns kommune, naturligvis også lytte til de ældre, hvilket i denne konkrete situation betyder Ældrerådet.

Jeg kan godt forstå, hvis Ældrerådet føler sig overset, for når kommunale beslutninger berører menneskers tilværelse, så er det kun rimeligt, at man finder en måde, hvorpå man kan inddrage de pågældende personer i processen. Det manglede da bare.

Jeg mener i øvrigt, at både forældrene til de børn og unge, der er i autismeklassen og brugerne af Strøbyhjemmet skal kunne se sig selv i beslutningen. Og det kniber det vist med at leve op til for kommunen.

Martin Henriksen (DF)
Folketingskandidat i Sjællands Storkreds

Skriv en kommentar