(Last Updated On: 3. april 2018)

Kulturloftet, som sidste år havde 25 års jubilæum, har overdraget sit plakat- og dokumentarkiv til Stevns Lokalhistorisk Arkiv

Arkivleder Erik Mouritzen (tv.) og formand for Kulturloftet Hans Jørgen Lund Jensen står her med en jubilæumsplakat fra 2017.

Store Heddinge: For at sikre, at både plakater og oprindelige dokumenter er tilgængelige for eftertiden, har Kulturforeningens formand, Hans Jørgen Lund Jensen, valgt at overdrage foreningens arkiv for de første 25 år til Stevns Lokalhistorisk Arkiv i Store Heddinge

Udstillingsplakater, en stor del administrative dokumenter – fra generalforsamlinger, regnskabsbøger og formandens korrespondance med omverdenen – samt gæstebøger med hilsener fra kendte og ukendte kunstnere samt gæster ved udstillingerne på Kulturloftet oven over biblioteket i Store Heddinge har Stevns Lokalhistoriske Arkiv nu fået overdraget af foreningens formand, Hans Jørgen Lund Jensen.

Formanden har hidtil haft alt dette skriftlige og ikke mindst fysiske materiale liggende hjemme hos sig selv, da foreningen ikke har nogle andre steder, hvor det kan ligge sikkert.

– Og så har det også været praktisk, at jeg har haft det inden for rækkevidde, når jeg skulle bruge nogle oplysninger. Men jeg har ikke plads mere, og derfor blev vi i bestyrelsen enige om, at nu var tiden kommet til at overdrage det hele til arkivet, så vi er sikre på, at Kulturloftets historie ikke bliver glemt for eftertiden, sagde Hans Jørgen Lund Jensen til Dagbladet Stevns ved overrækkelsen på arkivet.

Ifølge Dagbladet blev ikke færre end 150 plakater fra de første udstillinger og frem til nu afleveret. Desuden en hel del protokoller, 9.600 filer samlet på en lille usb-nøgle samt gæstebøger med adskillige håndskrevne hilsner.

Arkivleder Erik Mouritzen kunne ved overrækkelsen oplyse, at mange andre foreninger også har valgt at aflevere deres dokumenter til arkivet. Og arkivet er både forpligtiget til og meget glade for at modtage foreningernes materiale.

Arkivlederen ser gerne, at endnu flere foreninger gøre det samme. Som han udtalte til Dagbladet Stevns ved overrækkelsen:

– Lige pludselig er noget af det oprindelige materiale blevet væk eller kasseret, fordi man ikke lige kan se den store sammenhæng i øjeblikket. Men vi vil meget gerne have det, og så er det jo stadig tilgængeligt for foreningen.
rmh

 

Skriv en kommentar