(Last Updated On: 10. februar 2020)

Nyt lys på Kulturloftet. Fra venstre ses formand for Vaskerifonden Jørgen Henriksen, formand for Kulturloftet Hans Jørgen Lund Jensen og bestyrelsesmedlemmerne Anna Veng, Hann Nilsson og Anette Porslund. (Foto: Henrik Fisker)

Store Heddinge: Det rustikke galleri under taget på Store Heddinge Bibliotek har fået bedre lys på sine udstillede kunstværker. Takket være en donation på 25.000 kroner fra Vaskerifonden – eller mere formelt: Østsjællands Dampvaskeris Fond – er der nu kommet nye og bedre lamper op på Kulturloftet.

Det blev i sidste uge markeret ved en sammenkomst i galleriet, hvor Kulturloftets bestyrelse takkede formanden for Vaskerifonden, Jørgen Henriksen, for donationen.

Ifølge Kulturloftets formand, Hans Jørgen Lund Jensen, var det ’på tide’, at der er kommet bedre lys på de udstillede værker.

– Da vi startede i 1992, var det med rispapirlamper som belysning. I 2004 udstillede Christina Præstgaard, og hun lagde ikke skjul på sin mening. Mine billeder fortjener bedre lys, sagde hun til os – og så søgte vi Vaskerifonden og Nordea Fonden og fik penge til at købe en række 75 watts pærer og et ophæng. Vi havde oprindeligt 20, men har kun 10-12 tilbage. Derfor måtte der gøres noget, og heldigvis sagde Vaskerifonden ja til nok engang at donere nye lamper til Kulturloftet, sagde han.

Foreningen har indhentet et tilbud fra Stevns El-Service, der har sat nye skinner og 25 store spot op i to rækker. Pærerne er LED, og de er større og lyser bredere end de gamle, hvor der ofte kun var et skarpt spot på bestemte dele af de udstillede værker. Det giver samlet set et blødere lys, og desuden er lamperne lettere at indstille.

De første værker, som får glæde af det nye lys, er Miriam Reinars billeder, der kan ses til og med lørdag 14. februar.

Kulturloftet har valgt at beholde de gamle skinner og pærer, som kan bruges til at lyse ved særudstillinger – f.eks. af keramik i gulvhøjde eller på en piedestal.

Den samlede regning på den nye belysning lød på 23.200 kroner, og det gav luft til at opfylde et andet ønske fra Kulturloftets bestyrelse. I indgangsdøren sidder nu en tæller, som registrerer alle, der går ind og ud af galleriet. Hvis man deler tællerens tal med to, kan Kulturloftet nu fremover registrere, hvor mange der har set en bestemt udstilling eller været til stede ved de månedlige ferniseringer.
hfi

Skriv en kommentar