(Last Updated On: 21. marts 2018)

Kendt erhvervskvinde stopper

Adda-Lise Hansen har planlagt ophørsudsalget gennem et år, og hun forventer at de sidste varer er solgt, når hun lukker Kop & Kande den 31. marts.´(Foto: Klaus Slavensky

Store Heddinge: I folkemunde kaldes hun Adda. I virkeligheden hedder hun Adda-Lise Hansen, indehaveren af “Kop og Kande” i Store Heddinge siden 1994.

Men nu er en æra slut. Nøglen drejes om for sidste gang lørdag den 31. marts.

En meget tilfreds stevnsbo

Butikken i Algade er den sidste store isenkramforretning i Store Heddinge.

Den første kom til i 1800-tallet, da familien Grønvold etablerede sig med trælast og isenkram.

Adda-Lise Hansen blev udlært hos Grønvold i 1975, så hun kender branchen godt, selvom der har været afstikkere undervejs.

Barnefødt i Gundsømagle, men hun føler sig som en stevnsbo, en meget tilfreds stevnsbo.

– Jeg har altid ville arbejde i Store Heddinge, lige meget med hvad, fortæller Adda-Lise Hansen, som også var nogle år hos isenkræmmer Dorte Janum, og som receptionist hos advokaterne på Trianglen, et stenkast fra Algade 12, hvor “Kop og Kande” ligger.

Lærte arbejdsgiverrollen

Hun var dagplejemor i 10 år, mens hendes egne to børn var små.

Datteren Stina blev udlært i “Kop og Kande”, og i dag har barnebarnet Mathias hjulpet til, samtidig med at han passer sin skolegang.

– Jeg måtte jo lære arbejdsgiverrollen, forklarer Adda-Lise Hansen, for det var en af livets nye udfordringer, da hun overtog forretningen efter familien Grønvold.

– Jeg har haft tæt på 25 forskellige medarbejdere gennem årerne, siger hun, og glæder sig over, at alle medarbejderne har fået nye job når butikken lukker, og hun selv går på efterløn.

Også tid til bestyrelsesjob

Når Adda-Lise Hansen ser tilbage på sit forretningsliv, indeholder det også 12 år i bestyrelsen af Store Heddinge Handelsstandsforening, hvor hun stod for de årlige aktiviteter med By Night-arrangementerne, Juletræ og meget andet, som trækker kunder til byens butikker.

Tv påvirker kundernes valg

Hun kan ikke holde lange foredrag om hvordan man kan holde gang i en forretning i 24 år.

Men revisionens årsrapporter viser, at resultatopgørelserne ser ganske pæne ud. Så det er “bare” noget Adda-Lise Hansen kan.

– Det har været en fordel at være en del af en butikskæde, som leverer kataloger og varer, siger hun og understreger:

– Men det er vigtigt at følge med i hvad der foregår udenfor butiksvinduet.

Her er bl.a. tv-udsendelser om mad og kagekonkurrencer med til at styre efterspørgslen. Brødrene Price, Den Store Bagedyst og andre får folk af huse.

– Det har relevans. Folks reaktioner kommer prompte. Men det gælder om at tage en dyb indånding og vente for at se om der er reaktioner, lyder strategien fra den erfarne butiksejer, der også kan berette om hvordan flere mænd køber mere specielle ting når tv-kokkene præger køkkenerne i de mange hjem.

– Det ser ud til at mænd gerne vil have den store maskinpark, smiler hun.

Skal date med racercyklen

Forude venter fritiden, når hun og personalet har fået deres afskedsmiddag; selvfølgelig på Stevns.

Og Adda-Lise Hansen glæder sig til en tom kalender, som dog nok skal blive brugt til dates med racercyklen, haven og drivhuset .

– Jeg har planer om at se alle danske øer, siger hun, samtidig med at familien også skal til Østrig, hvor de har tilbragt mange skiferier.

Sidste farvelchance 31. 3.

Familien skal nok ikke forvente at få isenkram i gaver de næste mange år, for nu starter det sidste udsalgsheat, og de 350 kvadratmeter plus lager er så godt som solgt, selv om der stadig er mulighed for ganske gode fund til halv pris.

sky

 

Skriv en kommentar