(Last Updated On: 5. maj 2020)

Forstenet søpindsvin, smukt som et kunstværk. (Foto: Anita Reuss)

Strøby Ladeplads: Anita Reuss fra Strøby gik en tur langs Strøby Ladeplads strand, og her er jo altid et prægtigt skue over havet, med svaner, fritidsfiskere, kajakroere, men har man øjnene med sig, og kigger ned på strandbreddens tusindvis af sten i alle farver, størrelser og stentyper, så kan lykken være med én.

63 millioner år gammelt

Den var i hvert fald med Anita Reuss, der nærmest snublede over noget, der i første omgang lignede kunst, en smuk skulptur fra en af de 50 dygtige kunstnere fra Åbne Atelierdøre Stevns.

Men det var et forstenet søpindsvin.

– En kvinde, som samler fossiler, sagde, det var første gang så stort et søpindsvin var fundet her. Hun fortalte, at det var 63 millioner år gammelt og var udvasket fra Stevns Klint, fortæller Anita Reuss til Stevnsbladet.

Et helt særligt fund

Den fossil-faglige kvinde sagde også, at det var et fund, man kun gjorde en gang i livet.

Og da hun var utrolig velbevaret i den fossile fagkundskab, fik Anita Reuss desuden at vide, at det var sjældent, at man kunne se gattet neden under.

Fiskere og andre kloge folk, vil vide, at gattet er endetarmsåbningen, som ofte ligger foran urinvejenes og kønsorganernes åbning, og hos søpindsvin er der tale om hele fem kønsporer omkring gattet.

Noget så interessant skal naturligvis i avisen, så alle kan glæde sig over, at naturens skønhed kan holde i millioner af år.
sky

Skriv en kommentar