(Last Updated On: 5. marts 2019)

Lykke Bianca med et af sine drømmeagtige malerier fra havets bund.
(Foto: Klaus Slavensky)

Kunst: Når man hedder Bianca til efternavn, som betyder hvid, retfærdig og skinnende, og Lykke til fornavn, er det ikke underligt, at man bliver en succesrig illustrator og særegen kunstner.

Livet i Kridthavet

Lykke Bianca er desuden stevnsbo, og til august kan hun findes i et galleri på Rødvig Havn, hvor hun kommer til at ligge vis-a-vis med sin samarbejdspartner, keramikeren Trine Birgitte Bond.

– Vi begyndte at samarbejde sidste år, og har udstillet på Geomuseum Faxe med en serie, vi kaldte “Livet i Kridthavet”, fortæller Lykke Bianca, der efter 20 års fravær fra Stevns, flyttede tilbage til Rødvig for nogle år siden.

Mange forskellige udtryk

Hun er aktuel med en udstilling i Mediehuset på Nytorv 6 i Store Heddinge, som kan ses til udgangen af april i dagtimerne fra kl. 9-16.

Lykke Bianca er uddannet fra Kolding Designskole med visuel kommunikation på linjen for illustration og grafisk design. Allerede under studiet begyndte hun at illustrere bøger, og har en flot backlist med over 1.000 titler fra en række forlag.
Men hun brænder også for sin egen fantasifulde billedkunst.

Naturhistorisk kunst

Den aktuelle udstilling viser en af hendes store interesser, det naturhistoriske, og man kan uden at overdrive sige, at Lykke Bianca fordyber sig i dybet.

Hendes gouache-kunst kræver stor research, og viser smukke og dekorative motiver og dyr fra det fortidige stevnske urhav.

– Dengang var havet fyldt med sære væsner og monstre med skarpe tænder. Mellem alle disse sære dyr svævede de mikroskopiske cocolitter rundt og dryssede deres kalkskaller langsomt ned mod bunden, år efter år, millionår efter millionår, siger Lykke Bianca.

Urhavs-værker til salg

Lykke Bianca gør sig også i skulpturer af bl.a. heste, som er en anden stor interesse, for hun holder af bevægelse.

– Jeg har både en ny serie med kridthavet og med heste på vej. Jeg kan godt lide bevægelse, og holder af, at kombinerer det klassiske motiv med moderne materialer, lyder det fra billedkunstneren, mens hun hænger sine urhavs-værker op, som i øvrigt er til salg.

sky

 

Skriv en kommentar