(Last Updated On: 11. oktober 2019)

Doneret af Stevns Brand Fond i anledning af skolen 125 års jubilæum

Fra venstre ses Willy, Carlo og Keld. (Foto: Stevns Gymnastikefterskole)

Boestofte: I sommer fejrede Gymnastikefterskolen Stevns sit 125. jubilæumsår, og i den anledning donerede Stevns Brand Fond en portion penge til ny kunst til skolen.

– Det er en stor bedrift, at det er lykkes at lave og udvikle skole med så stor succes i vores lokalområde på Stevns. Det er ikke altid nemt og det ønsker vi at anerkende.

Min forventning er da også, at skolen fortsætter minimum de næste 200 år, udtaler formanden for Stevns Brand Fond, Keld Christensen.

Med donationen ønsker fonden at anerkende, at skolen har eksisteret uafbrudt igennem 125 år. Det har været en rejse fra landbrugsskole, til ungdomsskole og med nuværende forstander Carlo Mathiasens ankomst, en succesfuld Gymnastikefterskole, hvor 183 elever i dag har sin daglige gang.

 

Dynamisk skulptur med mand i forskellige positioner med håndstand. (Foto: Stevns Gymnastikefterskole)

Kunstner og gymnast

Nu har skolen kunstudvalg – bestående af Carlo, Gitte og Willy – valgt en smuk skulptur af kunstneren Keld Moseholm.

Kunstneren, der har eget galleri i Faaborg, har selv rødder i gymnastikverdenen. Keld Moseholm gik blandt andet på Ollerups Gymnastikhøjskole, og mange af hans skulpturer er derfor med stor inspiration fra gymnastikkens verden.

Valget af skulptur til Gymnastikefterskolen Stevns faldt da også på en af disse, nemlig en mand i forskellige håndstandspositioner.

Forstander Carlo Mathiasen udtaler, at bestyrelsen og medarbejdere på Gymnastikefterskolen Stevns er meget taknemmelige og beæret over den gave, som skolen har modtaget fra Stevns Brand Fond. En skulptur som falder godt ind i det, som er en af skolens kerneydelser – nemlig gymnastik.

Skulle man have lyst til at komme forbi skolen og se værket, er man meget velkommen.
rmh

Skriv en kommentar