(Last Updated On: 15. marts 2022)

Stevns Klint gengivet på den figurative måde – med kunstneren i forgrunden. (Foto: Henrik Fisker)

Store Heddinge: Mediehusets vægge i stueetagen prydes atter af billeder begået af én af den stevnske kunstnerverdens flittigste og mest vedholdende leverandører.

Hun har været her før, og flere af de 16 billeder på udstillingen er et gensyn for betragteren. Men der kommer også nyt fra hendes hånd, selv om Bente Ansholm er godt på vej mod de 85. Hun har for længst fejret 25 års-jubilæum som udøvende kunstner – det skete med en seperatudstilling på Kulturloftet – og sidste sommer var hun én af de få tilbageværende blandt stifterne af Åbne Atelierdøre, da sammenslutningen kunne fejre sine første 25 år ved det årlige kunstnertræf sidst i august.

Bente Ansholm er oprindelig uddannet i 1953-57 på Kunsthåndværkerskolens modelskole, som bl.a omfattede kostumetegning. Herefter har hun deltaget i en række malekurser og akvarelkurser, blandt andet malekurser på Kunsthøjskolen i Holbæk: 1988, 89 og 90 undervist af Pierre Beskow, 2004, 2005 og 2006 undervisning og vejledning af Mette Gitz Johansen.

På den aktuelle udstilling præsenterer hun 16 akvareller og tuschtegninger, hvor motiverne spænder vidt. Stevns Klint optræder både naturalistisk og figurativt, og der er et par nye værker med fra Tryggevælde Ådal, så begge sider af den stevnske natur er repræsenteret.

Så er er der et gensyn med malerens “storbyfantasier” med motiver fra bl.a. Manhattan, der er et par hestebilleder, og endelig en lille serie, som Bente Ansholm kalder “Sten, himmel og hav”.

Udstillingen kan ses i Mediehusets åbningstid i marts og april.
hfi

Skriv en kommentar