(Last Updated On: 3. september 2018)

Grethe Fischer deler ud af sine mange års erfaring med teater og instruktion

Grethe Fischer hjemme i haven i Rødvig. (Foto: Eli Fischer)

Store Heddinge: Stevns Amatør Scene trænger til ny energi på voksensiden. Derfor afholder foreningen nu et kursus for alle amatørteater-interesserede med titlen »Hvordan skaber man egentlig en teaterforestilling?«.

– Hvadenten de forsøgsvis vil snuse til denne specielle hobby, måske forsigtigt vil prøve at stå på en scene eller går med et ønske om at spille en hovedrolle, uddyber Grethe Fischer, der i

mere end 30 år har været en stor og særdeles aktiv del af Stevns Amatør Scene, især som instruktør.

Videregiver sin erfaring

Det bliver da også Grethe Fischer, der på kurset vil dele ud af sin lange teatererfaring.

– Min alder, som jo har været publiceret i den lokale presse, fortæller tydeligt, at det er på tide at træde tilbage. Måske kunne jeg give noget videre inden da, forklarer den erfarne instruktør, som udover Stevns Amatør Scene også har travlt med at sætte et stykke op fra Pensionistbanden i Rødvig.

Det særlige øjeblik

Hun erkender, at det er svært at skaffe lokale instruktører; personer, som har lyst til at stå i spidsen for en forestilling og lede slagets gang.

– Nogen, gerne et par stykker, der lige som jeg, vil komme til at føle, at hele processen med at lave en forestilling er så spændende. Og som helst gør det ganske frivilligt! Altså, ganske gratis, siger Grethe Fischer, og hun fortsætter:

– Og her vil jeg godt lokke lidt ved at fortælle om slutningen, altså den færdige forestilling: Lad os forestille os, at forestillingen er en succes. Publikum er begejstret – ikke lige meget hver aften, sjovt nok, men det sker – ofte uventet ved én eller i bedste fald flere af forestillingerne – at der er et samspil, et sus af begejstring fra først til sidst, mellem scenen og salen, som er så ubeskriveligt, så vidunderligt, at det er det hele værd. Øjeblikke, hvor man glemmer alt om de mange timers forarbejde, nerverne, dårlige øvegange, skuespillere, der glemmer at komme til prøverne eller ikke har forberedt sig, teknik og scenografi, der driller, og først i sidste øjeblik kommer på plads – man er bare lykkelig, helt oppe i skyerne. Og så er det, at man kommer til at sige ja en gang til.

To dage, 10,5 time

Kurset er både for dem, der allerede er engageret i de andre grupper, som laver amatørteater her på Stevns og for dem, der aldrig har prøvet skuespil og teaterinstruktion

Det afholdes fredag den 7. september fra kl. 18-21.30 og lørdag den 8. september fra kl. 10-17 på Store Heddinge Skole i Bøgen.

Det koster 150 kroner at deltage, og tilmelding skal ske til Grethe Fischer på 21456946 eller e-mail: gref@privat.dk.
rmh

 

Skriv en kommentar