(Last Updated On: 10. august 2021)

Økologi: Karise Permatopia er et bo- og arbejdsfællesskab, der arbejder med at skabe et bæredygtigt, økologisk og selvforsynende fødevaresystem.

Men de lærer gerne fra sig, og den 19. august udbydes der et kursus, som dufter lidt af noget eksotisk: deling af stauder, samt stiklingeformering af urter og buske.

Synes man sådan en ’Solhat’ er flot, og har man lyst til at lære at drive den frem, så kan et formeringskursus hos Permatopia måske være sagen.

Laver egen spagnum

At kunne formere sine egne planter giver en umiddelbar glæde ved at se det lykkes, mener folkene i Permatopia.

– Det er et under, at et stykke stængel sætter rødder og bliver til en ny livskraftig plante. Det er desuden miljøvenligt at formere sine egne planter, fortæller Tue Bach Petersen og uddyber:

– Der er rigtig mange af de planter, der er til salg, også økologiske, som har startet deres liv i f.eks. Israel eller Ægypten. De bliver hjemkøbt som småplanter, der pottes op i spagnumblandet jord, og drives frem med lys og varme, så vi kan købe dem nærmest året rundt. Men i Permatopia laver vi vores egen jord af plantemateriale såsom græs og afklip, der komposteres og blandes med grus og markjord, siger han.

Planter med hjem

Ifølge Permatopia-folkene er det ganske svært at købe f.eks. frugttræer og frugtbuske, der har startet deres liv som økologiske planter, så her er en unik mulighed for at lære, hvordan man på en bæredygtig måde kan få flere pryd og nytteplanter i egen have, mener Tue Bach Pedersen.

– Medbring gerne en stor kasse, gerne af flamingo, en lille kniv eller saks og ca. 10 alm urtepotter til at have dine planter i, som man får med hjem. Workshoppen er delvist udendørs, så husk tøj efter vejret, lyder hans opfordring.

Der er plads til 10 deltagere på holdet, og det koster 225 kr. at deltage. Og det finder sted torsdag den 19. august kl. 18:30-21 på Køgevej 15B, i udkanten af Karise.
sky

Skriv en kommentar