(Last Updated On: 17. december 2021)

Denne artikel er forældet

Læs istedet: ‘Endnu engang ændringerne i testlokationer, der indeholder opdaterede informationer pr. 14. december 2021 om  test- og vaccinationssteder i Stevns Kommune, (opdateret den 16. december 2021).

Tidsbestilling til kviktest er ikke nødvendig

Stevns: Falck åbner i denne uge (uge 10, 8.-14. marts, 2021) to kvikteststeder i Stevns Kommune, så det – udover PCR-teststedet i Hårlevhallen – nu også er muligt at blive kviktestet for Covid19 i Strøby Egede og Store Heddinge.

Der er åben for kviktest i Strøbyhallen mandag, onsdag, fredag og søndag og i Stevnshallen tirsdag, torsdag og lørdag. Åbningstiden er alle dage fra kl. 9-19.

Hårlevhallen er fortsat testcenter for PCR-test, hvor man testes i halsen, og her skal man fortsat bestille tid til test på coronaprover.dk.

Det er til gengæld ikke nødvendigt at bestille tid til kviktest i Strøbyhallen og Stevnshallen, her kan man blot møde op. Henvisning fra egen læge er heller ikke nødvendig.

Region Sjælland oplyser, at de nye kvikteststeder som udgangspunkt vil være stationære. Teststederne supplerer de stationære testcentre med PCR-test samt den løbende testindsats af frontpersonale på plejehjem, i hjemmeplejen, på sociale bosteder samt på skoler og uddannelsessteder, som Region Sjælland og de 17 kommuner samarbejder om, og de nye kvikteststeder med fri adgang for borgerne skal sikre en endnu bedre udnyttelse af testkapaciteten.

Kviktest er for personer over 12 år og henvisning fra egen læge er ikke nødvendig.

Regionen har pr. 1. marts fået stillet 50.000 daglige test til rådighed, fordelt på 22.000 PCR-test og 28.000 kviktest. Alle kviktest er af den nye slags, hvor borgerne podes i de ydre næsebor, og podepinden skal derfor ikke lige så langt ind i næsen, som de tidligere kviktest mange fandt ubehagelige. Adresser og åbningstider for regionens kvikteststeder kan findes på falck.dk/foerstehjaelp/saadan-goer-du/fokus-paa-covid-19/coronatest_privat/
rmh

Skriv en kommentar