(Last Updated On: 26. november 2019)

Vallø Prisen går i år til den kvindelige iværksætter Anne Kristine Schwartzbach, stifter af og direktør i iværksættervirksomheden Konfront, der har udviklet en virtual reality-platform til behandling af mennesker med angst.

Det er set fra venstre iværksætter og prismodtager Anne Kristine Schwartzbach, bestyrelsesmedlem i Vallø Stift Anne Sophie Scavenius, dekanesse for Vallø Stift Marianne Bardenfleth og kurator for Vallø Stift Christian Castenskiold. (Pressefoto)

Valløprisen: Mandag i sidste uge fik Anne Kristine Schwartzbach overrakt Vallø Prisen 2019 til Global Entrepreneurship Week i Aarhus.

Anne Kristine Schwartzbach modtager prisen for at have skabt en platform, der på innovativ vis kan hjælpe angstramte gennem virtual reality, og for at være en rollemodel for kvindelige iværksættere. Det oplyser Vallø Stift i en pressemeddelelse.

– Jeg er utrolig stolt over at være blevet udvalgt til at modtage Vallø Prisen. Jeg vil gerne inspirere andre kvinder til at interessere sig for iværksætteri og teknologi, så vi kan skabe en højere grad af diversitet på området. Da jeg stiftede Konfront, var det for at løse et samfundsmæssigt problem, og fordi jeg virkelig troede på min idé. Jeg havde som lærer og familierådgiver på det tidspunkt ingen erfaring med teknologi, men til gengæld havde jeg en masse andre erfaringer med i bagagen. Derfor er mit råd til andre, der vil springe ud som iværksættere at bevare troen på sin idé og ikke at være bange for at kaste sig ud på dybt vand, siger Anne Kristine Schwartzbach.

Forbilledligt eksempel

– Vallø Stift ønsker med prisen at fremhæve kvindelige rollemodeller, der gør en ekstraordinær forskel for vores samfund, og som kan være til inspiration for andre. Anne Kristine Schwartzbach er en rollemodel samtidig med, at hun løser et vigtigt samfundsmæssigt problem, forklarer kammerherre, hofjægermester Christian Castenskiold, der er kurator for Vallø Stift.

– I år ville vi i Vallø Stift gerne hylde en kvindelig iværksætter og slå et slag for, at iværksætteri er for alle uanset køn og baggrund. Anne Kristine er et forbilledligt eksempel. Hun er med stor succes sprunget ud som tech-iværksætter, og samtidig hjælper hun med Konfront udsatte mennesker med mentale udfordringer. Jeg håber, at iværksættere som Anne Kristine kan være med til at inspirere andre, fortsætter Christian Castenskiold.

100.000 kr. følger med prisen

Vallø Prisen blev indstiftet i 2010 og uddeles hvert år.

Prisen er tidligere blevet tildelt blandt andre Margrethe Vestager for hendes ekstraordinære indsats som konkurrencekommissær, hæren, der aktivt arbejder med diversitet og inklusion, Bydelsmødre, der er en mentorordningen for kvinder med etnisk minoritetsbaggrund og Maternity Foundation, der hjælper kvinder i Afrika til at få en sikker fødsel.

Med Vallø Prisen følger 100.000 kr.

Skriv en kommentar