(Last Updated On: 18. september 2020)

Flot teaterår trods corona

Af Klaus Slavensky

Den nye bestyrelse består bl.a. af, fra venstre, Sine Sværdborg, Margrethe Schatter, Reni Boe Jensen, Pernille Andersen, Lene Vestergård, på knæ: Jytte Larsen, Cæcilie Telling. (Foto: Leif Sinius)

Kultur: I kulturkredse, verden over, tales der en del om at skævvridning i repræsentationen af kvinder og mænd på film og i teaterverdenen, til mændenes fordel.

Det er ikke tilfældet i Stevns Teaterforening, hvor den nye bestyrelse udelukkende består af stærke kvinder.

Fik flot resultat

Der har været over 1.000 publikummer til de forskellige forestillinger og koncerter, og flere teaterforestillinger måtte melde udsolgt, fremgik det af forkvinden Lene Vestergårds beretning, da foreningen holdt generalforsamling på årets første efterårsdag den 1. september, som også kunne glæde sig over at medlemstallet er steget fra 161 til 280.

Forkvinden i Stevns Teaterforening, Lene Vestergård, holdt beretning. (Foto: Leif Nielsen)

– Bemærk den store medlemsfremgang, lød det fra Lene Vestergård, som fortsatte:

– Billetsalget må også betegnes som tilfredsstillende i lyset af aflysningerne. Det særdeles pæne resultat skyldes for en del at Danmarks Teaterforeninger i forhandlinger med Kulturministeriet fik gennemført, oplyste hun.

Generalforsamlingen kunne desuden glæde sig over et regnskabsresultat på godt 41.000 kr., som dog begrænses med ca. 5.000 kr., idet resultatet af forhandlinger omkring coronaøkonomien endte med et lidt anderledes resultat end bestyrelsen kunne forudse ved afslutningen af regnskabet.

Mareridt: Aflysning

Forkvinden Lene Vestergård nævnte de mange forskellige forestillinger, som var gået godt, og hæftede sig specielt ved det, som må være alle kulturarrangørers mareridt: corona-aflysninger.

I marts måned skulle en udsolgt koncert med Cph Phil, Sigurd Barret og 200 børn fra de stevnske skolers 5. klasser været afholdt, men det blev et drama, som var et skuespil værdigt, men som Stevns Teaterforening gerne havde været foruden.

– Børnene havde øvet sig på ”Lyse Nætter” af Alberte Winding og ”Tusinde Farver” af Rasmus Seebach. Med børn, deres pårørende, betalende publikum, bestyrelsen og orkestret ville vi blive tæt på 700 mennesker, fortalte Lene Vestergård og uddybede:

– Telefonerne glødede i dagene op til koncerten. Jeg med Cph Phils chef Peter Lodahl og Stevns Musikskoles leder Søren Dahl-Pedersen. Her besluttede vi, at vi måtte aflyse. Jeg er Cph Phil meget taknemmelig for, at de påtog sig hele det økonomiske ansvar og Musikskolen for at tage sig af info til skoler og 5. klasser, lød det fra Lene Vestergård, som også oplyste, at alle billetter blev refunderet.

Nyt spændende teaterår

Med de mange frivilliges store indsats gik de fleste forestillinger rigtigt godt, og gennem noget tid har Stevns Teaterforening benyttet hallen ved Store Heddinge Skole til sin scene.

– Det fungerede så godt, at vi nu gør det til alle voksenforestillinger i Erikstruphallen, fortalte Lene Vestergård.

– Den nye foyer spiller rigtig godt sammen med den række af ’sidearrangementer’ til forestillingerne, vi efterhånden har udviklet, sagde hun og fremhævede samarbejdet med Stevns Bibliotekerne, Spilledåsen, Snurretoppen og Stevns Musikskole.

Et nyt teaterår venter, og programmet er via Stevnsbladet sendt ud til alle hustande, men corona-foranstaltninger vil give udfordringer:

– I den kommende tid må vi begrænse antallet af billetter per forestilling. Det kommer også til at koste. Der forestår en sæson, hvor vi skal tage forholdsregler med afstand osv. Bestyrelsen får nye opgaver med at guide publikum. Vi kommer til at spritte overflader af og til i det hele taget at passe på os selv, de frivillige og publikum. Jeg er sikker på, at I, som publikum og medlemmer, vil hjælpe med at få det til at glide og have tålmodighed, når det er påkrævet, lød det fra Lene Vestergård.

10 stærke kvinder

Efter beretningen var der valg til bestyrelsen, som efterfølgende har konstitueret sig med genvalg af Lene Vestergård som forkvinde.

Derudover ser bestyrelsen således ud: Cæcilie Else Telling er næstforkvinde, og så er der Karen Schatter, Reni Bor Jensen, Pernille Andersen, Catarina Lund, Sine Sværdborg og nyvalgte Anne Olsen blev kasserer.

Suppleanter er Jytte Larsen og Lene Barfod, og som eneste ”hane i kurven” Leif Nielsen, som er udpeget af Stevns Kommune. Med i kulissen er også scenemester Leif Sinius, som er garanten for, at alle forestillinger klapper, som de skal.

Og mon ikke han allerede er i fuld gang med planlægningen af de i alt 18 børne- og voksenforestillinger, som skal afvikles i 2020-21.

Den første blev spillet samtidig med generalforsamlingen, og den næste for voksne er ”Annas verden”, der opføres den 23. september, og for børn var der ”Grev Gris” den 12. september.

Skriv en kommentar