(Last Updated On: 26. oktober 2021)

Johs Chr. Johansen, formand for Grundejerforeningen Lemgården, udtrykker i Stevnsbladet 6. oktober skepsis overfor SF’s forslag om at ændre bilvejen Kystvejen til en strandpromenade, hvor både fodgængere, cyklister og biler kan færdes i hensyntagen til hinanden ved, at man går Kystvejen ensrettet.

Ensretningen af vejen er ikke hovedpointen, men en nødvendig del af bestræbelserne for at ændre Kystvejen fra en biltrafikvej til en strækning, hvor borgere og turister kan færdes i fred og ro og tryghed og nyde det rekreative område med stranden, kysten, badevandet og udsigten. Det er ikke meningen, at bilerne skal have øget frihed til at fræse afsted på den ensrettede vej.

Det er ikke en idé, som SF har trukket ud af den blå luft. Det er derimod ét af de resultater, der kom ud af borgermøder og rapporter i Stevns kommune i årenes løb, sidst i rapport fra 2019. Ud fra borgernes drøftelser er nedskrevet følgende forslag angående Kystvejen i rapporten:

At etablere cykel- og gangsti langs vandet ved Kystvejen, at Kystvejen bliver aflastet trafikalt, at der kommer en bedre forbindelse mellem Kystvejen og Stevnsvej.

SF ønsker, at Stevns Kommune skal bruge sine planer i stedet for at lægge dem på en hylde og føre de gode forslag ud i virkeligheden, Hvordan det konkret skal gøres, vil vi gerne finde ud af sammen med borgerne, så vi får en kystvej hvor alle tør færdes.

Michael Graakjær
Kandidat for SF til kommunevalget

Skriv en kommentar