(Last Updated On: 28. april 2020)

Skønt at køre sydpå fra Store Heddinge, gennem rundkørslen og videre ad Stevns Landevej mod Faxe.

Ikke mange hundrede meter fremme mødes man af et skilt; “Vi værner om viben”, Herligt! Og så har man endda et billede af et eksemplar. Så kan vi alle se, hvordan en vibe ser ud. Den understående tekst forkynder, at: Her på gården giver landmanden viben mere plads til at yngle og søge føde. Positivt!

Ja, plads nok til viber, det er der. Jeg kører jævnligt strækningen, ser skiltet, og ser om en vibe skulle vise sig. Det sidste har jeg til gode endnu, selv om skiltet har stået der i flere år. Vibetrængsel, det er der ikke. Teoretisk set kunne en vibe da fint lægge æg og ruge sine kyllinger ud her. Men det gør den ikke. Den er klog nok til at vide, at når æggene klækker og ungerne er blevet større, starter fødesøgningen, og den vil være forgæves. Derefter vil ungerne dø af sult, eller tages af en krage under forgæves fødesøgning.

Det er ellers knaldhamrende flotte marker, der omgiver skiltet. Frodige og velplejede. Men knaldhamrende fri for så meget som en jordloppe til en vibekylling at leve af. Er det ikke underligt?

Men tilbage til skiltningen. Er det forloren image-pleje? Eller “greenwashing”? Ellers find selv på noget.

Forårshilsen
Hans Henrik Jensen
Østergårdsvej 11
4660 Store Heddinge

Skriv en kommentar