(Last Updated On: 11. oktober 2019)

Apoteker Mads Middelboe har opsagt sin bevilling. Lægemiddelstyrelsen har dags dato overtaget driften, indtil ny ejer er udpeget til at føre Stevns Apotek videre.

Stevns: For en måned siden bragte Stevnsbladet en historie om krisetider for Stevns Apotek.

Færre varer, tomme hylder og længere leveringstid var blandt krisetegnene, og nu har apotekets indehaver Mads Middelboe opsagt sin bevilling.

I dag, fredag morgen den 11. oktober, overtog Lægemiddelstyrelsen derfor driften af Stevns Apotek.

– Når en apoteker opsiger sin bevilling, siger lovgivningen, at Lægemiddelstyrelsen midlertidigt skal overtage driften, indtil en ny apoteker er udpeget, oplyser lægemiddelinspektør Anne Husted.

Hun forklarer videre, at det gælder for alle enhederne under Stevns Apotek, der omfatter i alt tre apoteker i hhv. Store Heddinge, Strøby Egede og Karise, et apoteksudsalg i Hårlev. Desuden leveres til fire forskellige medicinudleveringssteder i hhv. Rødvig (Dagli’Brugsen), Lyderslev (Min Købmand), Hellested (Dagli’Brugsen) og Strøby (Dagli’Brugsen).

Lægemiddelstyrelsen har ansat en ny, midlertidig bestyrer af Stevns Apotek. Hun hedder Sonja Paltoft, og hun var sammen med lægemiddelinspektøren, flere repræsentanter fra grossisten samt de ansatte på apoteket i Store Heddinge mødt ind på apoteket i Algade tidlig fredag morgen for at sikre butikkens fortsatte drift.

Kassevis af nye varer fyldte baglokalet, der var stor travlhed med at pakke bestillinger og fylde varer op på hylderne, da Stevnsbladet fredag formiddag kiggede indenfor på apoteket. Kunderne kom også valfartende til butikken og blev betjent efter nummer.

De øvrige apoteker og apoteksudsalg vil ligeledes blive genfyldt med varer, så borgere i Stevns Kommune fortsat kan købe deres medicin lokalt.

Nu bliver den ledige bevilling slået op på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside, så der kan findes en ny apoteker til at overtage bevillingen og Stevns Apotek.
rmh

(Fotos: Rikke Michael Hansen)

Skriv en kommentar