(Last Updated On: 3. juli 2017)

For kort tid siden modtog jeg brev fra Regionen om, at jeg er en af de 2.000 borgere, som skal flyttes ud af lægehuset i Store Heddinge og over til Nordic Medicares nye klinik i Algade. Der blev givet en mulighed for at vælge andre læger, men valgmulighederne var ikke attraktive, bl.a. på grund af den geografiske afstand til de praktiserende læger, der er åbne for nye patienter.

Egentlig tænkte jeg ikke nærmere over det, da jeg forinden havde læst om, at der kom en ny klinik, og min første reaktion ved modtagelsen af brevet var også positiv, for jeg har været vant til og tilfreds med at bruge den slags klinikker i udlandet.

Siden jeg pludselig var personligt involveret i udviklingen, satte jeg mig for at søge informationer om Nordic Medicare på internettet, og det var ikke opløftende, hvad der var at finde af omtaler fra nogen af de andre byer, som har været nødt til at gøre brug af virksomhedens tjenester: Lemvig, Thisted, Pandrup, Nakskov, Horslunde, Nykøbing Falster, Maribo og Kalundborg.

Omtalen vil jeg overlade til læserne selv at søge på internettet, eller man kan læse følgende notat fra Region Sjælland fra 05. august, 2016: Notat om varetagelse af lægeklinikker i Region Sjælland v/Nordic Medicare.

Nordic Medicare er, som jeg forstår det, et schweiziskejet firma, som er 100 procent ejet af den danske direktør i det danske firma, og de kommer på banen, når det ikke er muligt at tiltrække en ny praktiserende læge, når en praktiserende læge vil sælge sin praksis.

Som jeg forstår aftalen med regionen, får Nordic Medicare betaling for hver patient, der er tilknyttet klinikken og et mindre beløb for hver transaktion i relation til en patient. Hos de praktiserende læger får lægen et mindre beløb pr. tilknyttet patient og et større beløb pr. transaktion omkring en patient.

I udgangspunktet er det forfærdelig trist, at Stevns nu risikerer at blive ramt af prædikatet »udkantskommune« i forhold til lægedækningen, og det er trist, hvis Nordic Medicare ikke viser sig i stand til at levere en ordentlig sundhedsservice til borgere på Stevns.

Med læsningen af Stevnsbladet i denne uge, blev oplevelsen ekstra trist, fordi Henrik Malchow-Møller, som jeg har været glad for at have som læge, ikke har forladt lægehuset efter eget valg, og jeg spørger derfor mig selv, hvilke hensyn de øvrige læger i lægehuset har prioriteret at være vigtige nok til at sætte 2.000 mennesker i en situation, hvor der kan herske usikkerhed om kvaliteten deres fremtidige lægedækning.

Med venlig hilsen
Charlotte Seierø
Boestoftevej 13
Rødvig

 

Skriv en kommentar