(Last Updated On: 17. maj 2022)

Den nye sæson for ungdomssejllads er lige skudt i gang, og der er stadig ledige pladser i klubben, hvis man gerne vil prøve kræfter med jollesejlads

Af Rikke Michael Hansen

Se billederne fra en træningsaften på vandet. (Fotos: Flemming Troest):

 

Strøby Egede: I Bådklubben Ege er sæsonen for ungdomssejllads netop startet. Her kan børn og unge i alderen fra omkring 8-9 år og op hver onsdag aften mødes i det hyggelige klubhus, der ligger lige ud til Køge Bugt.

Fra kl. 18 står sejlerinstruktørerne Trine Landboe og Jesper Hvid klar sammen med hjælperne pedel Ole (Ole Johansen, der tidligere har været pedel på Strøbyskolen), Flemming Troest og Flemming Steen Petersen.

Fra venstre er det Jesper, Flemming Troest, Trine, Flemming Steen Petersen og pedel Ole. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Optimist, splash, feva og Miss Jørgen

Klubben har tre forskellige bådtyper, der tæller otte optimistjoller, tre splashjoller og to fevajoller.

– Og så har vi Miss Jørgen, som er en større jolle, hvor der er plads til en voksen og fire børn, for dem der ikke har lyst til selv at sejle ud. Så kan de komme med ud i Miss Jørgen og se de andre sejle, fortæller pedel Ole.

Man starter typisk i optimistjollen og der er altid to følgebåde med ude, når børnene er på vandet.

– Det handler i høj grad om at gøre børnene fortrolige med vandet, og det sker gennem en god blanding af leg og respekt. Vi har kun lidt kapsejlads i klubben, forklarer Jesper.

– Vi tager ud på vandet, hvor vi lader børnene prøve sig frem i deres eget tempo og blive trygge. Vi lægger vægt på det sociale samvær, og efter træningen har vi det hyggeligt sammen og får en sodavand og kage, fortsætter Trine.

Trine og Jesper har været instruktører i klubben de seneste 10 år. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Eneste forudsætning for at starte med at sejle er, at man skal kunne svømme 200 meter. Desuden skal man være iført en våddragt og en redningsvest. Begge dele kan lånes af klubben.

Sejler i sommerhalvåret

Sæsonen for ungdomssejlerne løber fra ultimo april frem til sommerferien, og efter sommerferien frem til september, og den slutter, når det er blevet for mørkt til at sejle ud.

Vil man gerne høre mere om ungdomsafdelingen og jollesejlads er man velkommen til at møde op ved klubhuset onsdag kl. 18.00. Man kan også kontakte de to instruktører, Jespers nummer er 27247482 og Trine har tlf. 21720763.

I klubben er der udover jollesejlads også kajak samt en afdeling for windsurf og SUP (Stand Up Paddling).

– Det er en rigtig god klub med gode og velholdte faciliteter. Medlemmerne mødes bl.a. til en arbejdsdag, slutter Flemming Steen Petersen.

Fakta:

  • Bådklubben EGE blev stiftet den 30. september 1968
  • Klubhuset har adresse på Kystvejen 45A, Strøby Egede
  • Klubben har egne faciliteter i form af klubhus, rampe, bådebro, havkajakker, sejljoller, oplægningspladser for joller, værksted mm.

Fra årets første træningsaften, hvor bådene bl.a. blev klargjort. (Foto: Trine Landboe)

 

Skriv en kommentar