(Last Updated On: 3. februar 2014)

Af Frank R. Taarup, Hellested
Alzheimerforeningen og Stevns demenskoordinator havde i går aftes, 28. januar, inviteret til foredrag om demens sygdomme på Birkehøj. Og heldigvis havde omkring 50 interesserede borgere fundet tid til at deltage.
For det var ikke noget helt almindeligt foredrag vi fik at høre, men derimod en rejse som Vibeke Drevsen Bach tog tilhørerne med på – en rejse som gik fra jorden til månen, billedligt talt, og som er den rejse Vibeke Drevsen Bach bruger til at beskrive demens som denne sygdom kan opleves af både de syge og de pårørende. Med indlevelse, empati og med et stærkt personligt islæt, fik tilhørerne i et par timer et indblik i en verden, som mange desværre får et personligt forhold til. Efter i går vil vi alle være bedre rustet til at møde den udfordring som demens altid er.
Man kunne ønske at mange flere fik mulighed for at komme med på rejsen, og jeg vil opfordre til at arrangementet gentages så vidt det er muligt. Tak til Vibeke Drevsen Bach og arrangørerne for en anderledes »rejse«.

Skriv en kommentar