(Last Updated On: 15. juli 2014)

LaeserneSkriver
Tina Farø Jakobsen
Råbyvej 23
Store Heddinge

Mandag den 14. juli have jeg tilbudt min svoger og svigerinde at passe deres to drenge, så de to kunne få en dags tid til at få klaret lidt praktiske gøremål, der jo altid er, når man har hus og have. Desværre viste det danske sommervejr sig lige netop denne dag fra sin kedeligste side nemlig regn, regn, regn, så det var hyggeligst at være indendørs. Da drengene er et par rigtige vandhunde, foreslog min ældste datter derfor, at vi da kunne tage en tur i Stevnsbadet, men nej, dette var ikke en mulighed, for Stevnsbadet holder ferielukket i ugerne 28, 29 og 30!
Stevns Klint er blevet verdensnaturarv, det er vi alle på Stevns stolte af og enige om at udnytte til forhåbentlig at tiltrække nye borgere til Stevns og også en del flere turister.
Turisterne, håber vi, vil overnatte på Stevns i lejet sommerhus, camping, Rødvig Ferieby eller anden overnatningsmulighed. Vi håber, de vil besøge et og gerne flere af de mange dejlige spisesteder, vi har på Stevns, og at de vil handle i vores byer. Vi håber i det hele taget, at turister vil blive på Stevns nogle dage og benytte alt det gode, Stevns kan tilbyde.
Så synes jeg, det er så trist, at det eksempelvis på en dag med kedeligt vejr, ikke er muligt at tage i Stevnsbadet og benytte vores dejlige svømmehal. Er man turist, har man sikkert selv taget – eller fået udleveret den flotte turistguide. Heri kan man læse om Stevnsbadet, men møder desværre en låst dør, hvis man er på ferie på Stevns i uge 28, 29 eller 30.
Jeg har hørt, at svømmehallen har lukket, fordi personalet skal afvikle ferie. Undskyld mig, det skal personaler alle steder, men derfor er det ikke ensbetydende med, at der holdes ferielukket. Kan der ikke tænkes kreativt, så det både er muligt at holde åbent og afvikle ferie? Eksempelvis med reduceret åbningstid, så det ikke kræver så meget personale? Hvad med kun eftermiddagsåbent i skolernes sommerferie? Lidt hele sommerferien vil, efter min mening, være bedre end en låst dør og en mørklagt svømmehal i 3 uger. Jeg ved også godt, det er dyrt at holde svømmehallen i drift med varmtvandsbassin, saunaer osv. Derfor kære politikere, så håber jeg, at I i budget 2015 vil budgettere med åbent i Stevnsbadet også i sommerferien.
Vi har selv som familie haft stor fornøjelse af en tur i svømmehallen, når vi har været på ferie – og vi har som regel ikke været den eneste familie i vandet….
Med ønsket om en god sommerferie til alle er mit håb, at hverken fastboende eller turister vil møde en låst dør i Stevnsbadet sommeren 2015.

P.S. Vi endte med at køre en tur til Køge Svømmeland, og vi var ikke de eneste Stevnsboere. På sprog og dialekter der blev talt, kunne jeg også høre, at der var turister.

Skriv en kommentar